Bandă de hoți oprită de polițiști cu focuri de armă la Piatra Neamț

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focuri de armă pentru prinderea unor persoane care vindeau materiale pirotehnice
Focuri de armă pentru prinderea unor persoane care vindeau materiale pirotehnice

După ce au furat mai multe bunuri dintr-o casă, cinci tineri au rupt-o la fugă atunci când au fost depistați de patrula de siguranță publică. Hoții care încărcaseră prada într-o căruță nu s-au lăsat prinși decât după ce un polițist a folosit armamentul din dotare.

Proprietarul casei a reclamat la poliția municipiului Piatra Neamț că mai multe persoane au pătruns în curtea locuinței și au sustras bunuri. După ce au încărcat lucrurile într-o căruță, hoții au pornit spre cartierul Gara Veche.

Patrula de siguranță publică și un echipaj de jandarmi i-au descoperit pe suspecți în timp ce se deplasau cu un atelaj pe strada Izvoare, însă, în momentul în care au fost somați să oprească, cei cinci au fugit pe câmp.

„În aceste condiții, un agent de poliție a folosit armamentul din dotare, executând trei focuri de armă în plan vertical", se arată în comunicatul IPJ Neamț.

În urma cercetărilor s-a stabilit că hoții au pătruns în curtea locuinței, au deschis ușa de acces de la garajul situat la subsolul casei și au sustras un butoi cu 400 de litri de motorină, un aspirator, un pick-up și mai multe componente exterioare de la un autoturism. Valoarea prejudiciului creat a fost estimată la suma de 3.500 de lei, iar paguba a fost recuperată în proporție de 80%.

Cei cinci suspecți cu vârste cuprinse între 21 și 30 de ani sunt din Piatra Neamț și comunele învecinate orașului, Girov și Dumbrava Roșie. Tinerii au fost reținuți pe o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat și vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț cu propunere de arestare preventivă.  

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite