Neamţ: Energie neconvenţională pentru staţiunea Bălţăteşti şi patru centre de protecţie a copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean vrea să contracteze o finanţare nerambursabilă de 4 milioane de lei pentru înlocuirea sistemelor clasice de încălzire

Consilierii judeţeni au aprobat astăzi participarea la a doua sesiune a programului de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energia solară, geotermală sau eoliană.

Legislativul a fost de acord cu accesarea unei finanţări nerambursabile în cuantum de 4.000.000 lei prin programul derulat de Administraţia fondului de Mediu. Pentru a fi acceptat în proiect, judeţul va trebui să aloce din buget o contribuţie proprie în cuantum de un milion de lei.

Obiectivele cuprinse în cadrul proiectului sunt staţiunea balneoclimaterică Bălţăteşti, Complexul de servicii comunitare pentru protecţia copilului „Ion Creangă” şi Centrul de recuperare şi reabilitare a copilului cu handicap, ambele din Piatra-Neamţ. În aceeaşi etapă a programului mai sunt cuprinse Centrele şcolare pentru educaţie incluzivă din Târgu-Neamţ şi din comuna Ştefan cel Mare.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite