Avocaţii din Neamţ refuză să mai acorde asistenţă juridică din oficiu. Vezi care este motivul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocaţii nemţeni refuză să mai reprezinte clienţi din oficiu
Avocaţii nemţeni refuză să mai reprezinte clienţi din oficiu

Protestul membrilor Baroului Neamţ a început acum câteva zile şi se va întinde pe termen nelimitat, spun oficialii instituţiei.

Apărătorii nemţeni spun că au de încasat sume considerabile în contul reprezentării în instanţă a persoanelor care au cerut asistenţă juridică din oficiu. Restanţele sunt aferente perioadei martie - mai 2012.

Potrivit avocaţilor, Tribunalul Neamţ are de achitat Baroului puţin peste 170.000 de lei. Aceştia adaugă că, din informaţiilor lor, banii datoraţi s-ar afla în conturile Tribunalului Neamţ. "Acţiunea este pe termen nelimitat, până se face plata. Nu se mai acordă asistenţă din oficiu. Cine are nevoie de un avocat, trebuie să-l plătească. Am fi multumiţi dacă s-ar face plata măcar parţial", a declarat avocatul Ghiţă Popescu, prodecanul Baroului Neamţ.

Oficialii Tribunalului confirmă datoria imputată, dar spun că n-o pot achita din cauza alocării bugetare insuficiente. „Am înţeles că avocaţii au anunţat tuturor acţiunea, inclusiv Ministerului Justiţiei. Este un drept al lor pe care şi-l exercită", a declarat Laura Filioreanu, preşedintele Tribunalului Neamţ.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite