Aveţi grijă pe cine primiţi în casă: un octogenar din Neamţ a rămas fără 8.000 de lei după o vizită surpriză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nemţean de 82 de ani, din comuna Români, a fost păcălit de două persoane, care s-au dat drept cumpărători de bilete de călătorie pentru pensionari, şi a rămas fără întreaga agoniseală.

Autorii furtului, un bărbat şi o femeie rămaşi încă necunoscuţi, l-au păcălit pe bătrân că vor să cumpere, cu 50 de lei, bilete de călătorie pentru pensionari. Octogenarul i-a primit primit în curtea casei pentru a face tranzacţia.

„Femeia i-a înmânat o bancnotă de 200 de lei şi a cerut să i se dea rest. Reclamantul s-a deplasat în casă şi dintr-un diplomat, unde avea şi mai multe documente, a luat suma de 150 de lei şi a ieşit în curte. Atunci femeia i-a solicitat să cumpere mere şi prune, toţi trei deplasându-se în grădină, unde au început să culeagă fructe. La un moment dat, femeia a spus că merge până la maşină, iar când s-a întors nu a mai vrut să cumpere nici bilete şi nici fructe, pe motiv că nu-i convine preţul, astfel că cei doi au plecat", a spus inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Abia după plecarea falşilor clienţi, pensionarul şi-a dat seama că a rămas fără geanta diplomat şi a alertat poliţia, care încearcă acum să dea de urma hoţilor.

„Recomandăm cetăţenilor să nu primească în locuinţă sau în curtea casei persoane necunoscute care, sub diferite pretexte, se oferă să achiziţioneze diverse bunuri sau doresc să vândă obiecte la un preţ redus. Dacă, totuşi, aţi primit în casă aceste persoane, nu dezvăluiţi locul unde ţineţi banii şi ţineţi sub observaţie tot timpul persoanele în cauză", vă recomandă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite