NEAMŢ: Avertizare de cod galben

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pericolul inundaţiilor există din această seară şi până vineri dimineaţa

Începând de astăzi, de la ora 18.00, şi până pe 7 august, la ora 9.00, în judeţul Neamţ intră în vigoare avertizarea de cod galben. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va caracteriza prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi, izolat, căderi de grindină. Ploile pot avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 25 de litri pe metrul pătrat şi, izolat 50 – 60 de litri pe metrul pătrat.


Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă sunt sfătuite să avertizeze populaţia, instituţiile şi operatorii economici despre riscurile posibile în cazul producerii de viituri. Trebuie să afişeze atenţionarea în locuri publice şi, în funcţie de posibilităţi, s-o transmită pe canalul „info” al societăţilor de cablu.

Locurile de refugiu, traseele de evacuare şi locurile de acordare a primului ajutor trebuie delimitate din momentul primirii avertismentului şi trebuie verificat şi sistemul de înştiinţare şi alarmare a populaţiei.

Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă trebuie să înlăture obstacolele din albie pentru a se asigura tranzitul viiturilor şi monitorizarea cursurilor de apă. Totodată, trebuie avertizaţi turiştii şi cei care tranzitează zonele menţionate despre pericolul la care sunt expuşi în condiţiile campării în apropierea cursurilor de apă sau al parcurgerii unor trasee turistice din regiunile potenţial a fi afectate.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite