Autorităţile locale analizează scoaterea taxelor pentru locurile din cimitir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale din Roman iau în calcul scoaterea taxelor şi a impozitelor pentru locurile de veci şi amenajarea unui cimitir nou în oraş.

Propunerea scoaterii taxelor şi a impozitelor pentru locurile din cimitir a venit din partea unui consilier local, cu motivaţia că moartea omului îl scapă de datoria de a mai plăti taxe. Dacă această propunere va fi acceptată, va putea intra în vigoare de anul viitor.

„Taxele şi impozitele aferente anului în curs au fost validate în luna noiembrie a anului 2011, deci o astfel de propunere poate fi luată în considerare pentru anul 2013. Dacă am renunţa la acest act de concesiune, nu ar mai exista suportul legal pentru construcţia respectivă. Am cerut un studiu de impact şi vom vedea ce se poate face în privinţa eliminării acestor taxe ", a declarat Laurenţiu Leoreanu, primarul oraşului.

Autorităţile susţin că în perioada următoare doresc să mai construiască un cimitir, în spatele celui din cartierul Nicolae Bălcescu. „Pentru 2-3 ani am rezolvat problema locurilor de veci din cimitirul Eternitatea, pentru că am eliberat câteva hectare. Vom amenaja un alt cimitir gestionar de primărie, oricum nicăieri nu există cimitire 100% private", a mai adăugat primarul.

Datornici la cimitir de aproape trei decenii

Terenul pe care se va construi cimitirul, aflat în cartierul Nicolae Bălcescu, aparţine primăriei din Roman.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite