Neamt: Jefuia bănci în Austria cu pistolul de jucărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamt: Jefuia bănci în Austria cu pistolul de jucărie
Neamt: Jefuia bănci în Austria cu pistolul de jucărie

Nemţeanul era urmărit prin Interpol pentru jaf armat şi a fost arestat în Olanda.

Constantin Prisecariu (33 de ani), din comuna nemţeană Cordun, a fost arestat zilele trecute în Olanda, după ce a jefuit o bancă din localitatea austriacă Assling, împreună cu alte două persoane, folosind cagule şi un pistol de jucărie.
Jaful s-a petrecut pe 4 septembrie 2008, când cei trei au pătruns în bancă, i-au ameninţat pe angajaţi, l-au forţat pe director acesta să deschidă seiful şi au fugit cu 62.000 de euro.

„În sarcina acestuia autorităţile austriece au reţinut faptul că în septembrie 2008, în complicitate cu alte două persoane, a pătruns într-o bancă, purtând măşti pe faţă şi având asupra lor un pistol de jucărie, şi a forţat funcţionarii băncii să deschidă seiful. Prin violenţă şi prin ameninţări au sustras suma de 62.000 de euro“, a declarat inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Neamţ. Constantin Prisecariu nu este la prima faptă de acest fel. „Bărbatul este suspect în alte şase asemenea fapte“, a precizat Cătălina Bădeanu.


Arestarea lui Prisecariu în Olanda după jafurile cu pistolul de jucărie a fost posibilă deoarece poliţiştii nemţeni au făcut schimb de informaţii cu colegii lor de la Biroul Naţional Interpol. „În urma schimbului de informaţii dintre Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ şi Biroul Naţional Interpol acesta a fost localizat şi arestat în Olanda, fiind predat autorităţilor austriece“, a mai declarat inspectorul principal Bădeanu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite