Aurelian Şoric, fostul şef al IPJ Neamţ, a pierdut o primă bătălie cu ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurelian Vasea Şoric susţine că raportul ANI este incorect
Aurelian Vasea Şoric susţine că raportul ANI este incorect

Curtea de Apel Bacău i-a respins astăzi cererea prin care contesta raportul de evaluare a averii personale, întocmit de Agenţia Naţională pentru Integritate. Şoric poate ataca verdictul Curţii de Apel Bacău în maxim cinci zile.

La Curtea de Apel Bacău există trei dosare care-l au ca parte pe Aurleian Vasea Şoric: cel în care fostul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Neamţ contesta demiterea sa din funcţie, un al doilea în care a contestat comisia de cercetare a averilor şi un al treilea prin care cere suspendarea raportului de evaluare întocmit de Agenţia Naţională pentru Integritate (ANI).

Cel de-al treilea dosar a fost judecat astăzi de magistraţii băcăuani, care au decis să respingă cererea făcută de Şoric.

 „Curtea de Apel a respins cererea formulată de Aurelian Vase Şoric prin care acesta a cerut suspendarea raportului de evaluare întocmit de ANI", a declarat magistratul Cătălin Şerban, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Bacău.

Fostul şef al IPJ Neamţ poate contesta verdictul băcăuanilor în maxim cinci zile, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe 2 septembrie, tot la instanţa din judeţul vecin, se judecă şi dosarul privind sechestrarea unei părţi din averea lui Şoric, la cererea Agenţiei Naţionale pentru Integritate. Conform raportului întocmit de ANI, Aurelian Vasea Şoric nu poate justifica 360.000 de lei, diferenţa dintre veniturile realizate şi averea dobândită de fostul şef al IPJ Neamţ şi de soţia acestuia în perioada 1996 - 2010.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite