Au vrut să-şi ia viaţa cu benzină şi mină de pix

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul şi-a dat foc după ce s-a certat cu prietena
Tânărul şi-a dat foc după ce s-a certat cu prietena

Clasica poveste de iubire dintre Romeo şi Julieta era să se repete în Neamţ. Un tânăr s-a certat cu iubita şi şi-a dat foc, iar o adolescentă nu a suportat să fie părăsită de iubit.

Daniel Lungu are 20 de ani, locuieşte cu părinţii în satul Mitocu Bălan şi avea o iubită din Târgu Neamţ. În noaptea de luni spre marţi tânărul a sunat-o, dar au început să se certe. După ce a închis mobilul, Daniel a ieşit din casă şi şi-a dat foc. „A avut o discuţie telefonică contradictorie, în jur de miezul nopţii. Apoi, s-a dus în curte, a
luat benzină din drujbă, a turnat-o pe corp şi şi-a dat foc“
, a spus inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al Poliţiei Neamţ. Mama lui Daniel a văzut flăcările şi a ieşit repede ca să-şi salveze fiul.

Arsuri de gradele I, II şi II
Femeia a stins focul şi apoi a apelat la un vecin, Eugen Lungu, rudă cu soţul ei. „Era pe la ora 12 noaptea, când am fost trezit de mama lui Daniel. Eu am sunat la 112 şi după aceea am mers la casa vărului meu, unde l-am găsit pe Daniel“, a povestit Eugen Lungu. Acesta l-a transportat pe tânăr la Bălţăteşti pentru a veni în întâmpinarea Ambulanţei. „Starea gravă în care se afla tânărul, cu arsuri de gradul I, II şi III pe faţă şi pe membre, a impus trimiterea lui la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean Neamţ“, a precizat Vica Ciobanu, asistenta şefă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Neamţ. Medicii au început să se lupte pentru viaţa lui Daniel.

În cursul zilei de ieri, 19 ianuarie, tânărul a fost operat în secţia de Chirurgie Plastică şi Reparatorie, după care a fost transportat la Terapie Intensivă. „E la reanimare. Are şanse de supravieţuire, pentru că e ars numai pe jumătate de corp, dar nu e complet stabilizat“, a precizat tatăl lui Daniel, Ilie Lungu. Acesta ne-a povestit că fiul său l-a mai supărat, dar că niciodată nu a dat semne că ar vrea să se sinucidă.

„Când era la liceu a mai avut probleme, a plecat de acasă şi nu am ştiut nimic de el câteva zile. Dar nu mi-am închipuit niciodată că se va ajunge aici“, a declarat tatăl lui Daniel, Eugen Lungu.

Disperată pentru că a părăsit-o iubitul
Pe 18 ianuarie, Maria Chirilescu (16 ani), elevă în clasa a X-a la Colegiul Tehnic Piatra Neamţ, a încercat să se sinucidă în clasă pentru că a fost părăsită de iubitul ei. Ea a folosit o mină de pix pe care a rupt-o pentru a se cresta pe mâini. „Timp de o oră, eleva a avut o conversaţie prin mesaje scrise de pe telefonul mobil cu prietenul ei. Văzând că acesta nu îi răspunde la mesaje, a rupt o mină de pix cu care şi-a scrijelit pielea de pe mâini“, a povestit Mihai Cozma, directorul Colegiului Tehnic.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite