Au început să se surpe şi trotuarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de canalizare efectuate de Apa Serv, condiţiile meteo şi neglijenţa pietrenilor sunt principalele motive pentru care trotuarele arată jalnic.

Faţa aleilor pietonale din oraş s-a schimbat în 2006, când s-au montat pavelele în zonele centrale ale municipiului. Numai că aspectul modern a durat doi ani, iar în timp trotuarele au început să se umple de gropi, mai ales după lucrările executate de muncitorii de la Apa Serv.

„De bine ce au terminat de pus pavelele au şi venit şi le-au scos. Măcar dacă le-ar fi aşezat la loc exact aşa cum erau. Dar sunt zone unde le-au pus după cum le-a convenit muncitorilor şi ai impresia că mergi pe deal, nu pe stradă“, a spus nemulţumit Adrian Soare, taximetrist.

Apa Serv, bună de plată

Întrebaţi despre starea trotuarelor, reprezentanţii Primăriei au dat vina pe societatea Apa Serv. „În locurile în care trotuarele au fost sparte pentru lucrările la canalizare, societatea Apa Serv are obligaţia, prin contract, să readucă pavelele la starea iniţială. Dacă ei nu au specialişti, atunci pot apela la serviciile societăţii noastre, dar plata pentru reparaţii este suportată de Apa Serv“, a declarat Ludmila Armaşu, din cadrul Serviciului de Comunicare al Primăriei Piatra Neamţ.

În unele locuri trotuarele au avut de suferit şi din cauza pietrenilor. Unii şoferi şi-au parcat maşina pe trotuar, iar nisipul aşezat sub pavele s-a surpat. Pensionara Maria Hodoroabă locuieşte în zona blocului turn Ozana şi spune că de câteva săptămâni a apărut un crater în mijlocul trotuarului. „S-au lăsat dalele şi s-a făcut o groapă de toată frumuseţea. Noaptea e chiar periculoasă dacă n-o vezi“, ne-a declarat Maria Hodoroabă, pensionară.

Pavele de proastă calitate

Unii pietreni cred că stricarea trotuarelor este din cauza constructorilor. „În dreptul podului de la spital ori la Teatrul Tineretului am văzut că s-au măcinat din cauza vremii. Eu cred că din fabricare nu s-au respectat concentraţiile pentru pavelele care să reziste la condiţiile de mediu de la noi. În dreptul Turnului lui Ştefan pavele din jurul gurilor de canal s-au lăsat, iar acolo cred că nu a fost pus suficient nisip“, a spus Andrei Apostoae, inginer.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite