Neamt: Au aruncat săgeţi pentru bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

13 concurenţi din Moldova s-au întrecut ieri la Piatra Neamţ în aruncarea cu precizie a săgeţilor la ţintă. Întrecerea a avut loc în preambulul unui concurs organizat la nivel naţional.

Cea de-a doua etapă regională a Moldovei la Campionatul Naţional de Darts a adus la Piatra Neamţ mai puţini concurenţi decât în luna octombrie, însă competiţia a fost la fel de strânsă. „Atunci am avut 21 de participanţi. De această dată, nu am reuşit să convingem la fel de mulţi jucători, însă noi dorim să continuăm aceste etape ale Campionatului la Piatra Neamţ“, a spus Oana Mutu, gazda evenimentului.


Doi ieşeni şi 11 pietreni s-au întrecut aseară


Întrecerea darts-iştilor moldoveni a avut loc la Sestri Caffe, vizavi de Stadionul Municipal, şi s-a disputat între doi reprezentanţi ai ieşenilor şi 11 jucători din Piatra Neamţ. „Am încercat să fiu prezent la toate concursurile de darts. Acum doi ani, m-am înscris în Federaţia Naţională şi sunt convins că acest sport va avea din ce în ce mai mulţi adepţi pe viitor“, crede ieşeanul Alin Mărguţă, câştigătorul primei Regionale pe Moldova, disputată în luna octombrie.


Spre surprinderea publicului, jucătorii de darts au învăţat că oricât de mare ar fi competiţia, niciodată nu strică să-ţi încurajezi adversarii. Deşi zgomotele şi uralele sunt interzise, zâmbetele şi gesturile de încurajare n-au lipsit la Regionala de la Piatra Neamţ. „Este un sport de bar. De obicei, ieşi în oraş să te simţi bine şi, dacă ai norocul să existe şi o ţintă prin preajmă, mai arunci şi vreo două săgeţi. Atmosfera este cea mai importantă“, povesteşte pietreanul Bogdan Bam, care a descoperit plăcerea darts-ului acum patru ani, în barurile din Capitală.Din dorinţa de a promova acest sport cât mai mult, organizatorii concursului au dezvăluit şi secretele de viitor ale profesioniştilor de darts.


Premii de 370 de lei


„Anul viitor, Federaţia Română de Darts se va afilia Federaţiei Mondiale şi, dacă reuşim să atragem aproximativ 50 de participanţi la Piatra Neamţ, pe viitor, vom putea să organizăm o competiţie de mare amploare la noi în oraş. Cred că este un mod interesant de a promova oraşul“, a mai declarat   gazda evenimentului.Înscrierile în Federaţia de Darts a României sunt gratuite, iar taxa de participare la concursurile regionale este de 50 de lei. Premiile acordate ieri la Piatra Neamţ au fost: locul I - 200 de lei, locul II - 120 de lei şi locul III - 50 de lei. Totodată, primii clasaţi pe podium au primit din partea sponsorilor şi băuturile cu care au sărbătorit câştigul.

Regula darts: 501 cu închidere printr-o dublă

Fiecare concurent începe cu un decalaj de 501 puncte şi trebuie să ajungă la zero din cât mai puţine aruncări. La acest tip de joc, adevărata îndemânare apare la sfârşit, când jucătorul trebuie să nimeresească un spaţiu de câţiva centimetri pătraţi, adică „o dublă“ sau „o triplă“ pentru a reduce scorul la zero. În fiecare serie se aruncă câte trei săgeţi. Dacă scorul este 140, de exemplu, şi prima săgeată intră în triplu 20, concurentului i se scad 60 de puncte. Dacă şi a doua săgeată nimereşte tot în triplu 20 (60 puncte), concurentul mai are nevoie de o dublă de 10 (20 puncte) pentru a duce scorul la zero.


În cazul în care a treia săgeată din serie loveşte dublu 15 (30 puncte) şi se depăşeşte zero, această serie de aruncări nu se contorizează şi concurentul rămâne cu 140.  Cheia unui concurs reuşit rămâne respectul faţă de cei care joacă, motiv pentru care concursurile de darts se desfăşoară în linişte, fără vociferări şi întreruperi, indiferent de locaţie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite