Atenţie, părinţi! Aflaţi aici totul despre înscrierea în clasa pregătitoare, la şcolile din Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din toamnă, peste 600 de copii din Neamţ vor începe clasa pregătitoare şi clasa I
Din toamnă, peste 600 de copii din Neamţ vor începe clasa pregătitoare şi clasa I

În judeţul Neamţ, pentru anul şcolar 2012-2013 sunt estimate să se înfiinţeze aproape 200 de clase pregătitoare pentru copiii care au împlinit vârsta de 6 ani până la 1 septembrie. Înscrierea la şcoală a copiilor care trebuie să înceapă învăţământul primar se face în funcţie de vârsta copilului, de participarea la grădiniţă şi de decizia părinţilor.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ a publicat calendarul şi cele 12 centre unde se va face evaluarea psihosomatică a copiilor pentru care părinţi solicită înscrierea în clasa pregătitoare în anul scolar 2012-2013.

Prin aceeaşi evaluare efectuată de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Neamţ vor trebui să treacă şi copiii care împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2012 şi nu frecventează grupa pregătitoare în anul şcolar 2011-2012, dar părinţii solicită înscrierea în clasa I în anul scolar 2012-2013.

Vezi aici calendarul şi centrele de evaluare a copiilor

Copiii care au 7 ani împliniţi până la 31 august 2012 vor fi înscrişi în clasa I indiferent dacă a fost sau nu la grădiniţă, cei care au 6 ani împliniţi până la 31 august 2012 pot fi înscrişi în clasa I, dacă au frecventat grupa pregătitoare sau dacă experţii constată că sunt suficient de pregătiţi, sau pot merge în clasa pregătitoare la solicitarea părinţilor.

Copiii care au 6 ani împliniţi între 1 septembrie 2012 şi 31 decembrie 2012 vor merge în clasa pregătitoare dacă părintele solicită acest lucru în scris, sau la grădiniţă, în grupa mare, dacă părintele nu doreşte înscrierea în învăţământul primar.

Școlarizarea copilului se poate face şi în altă unitate de învăţământ decât cea la care este arondat domiciliul, dacă părintele solicită acest lucru, în limita locurilor disponibile la acea unitate de învăţământ.

Rămâi pe neamt.adevarul.ro să afli cele mai importante ştiri din judeţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite