Neamţ: Ioan Burculeţ: „Astrologia este ştiinţa sufletului“ (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pietreanul a studiat planetele pentru a înţelege cum influenţează astrele viaţa oamenilor. Ioan Burculeţ a lucrat în agricultură şi în armată până să ajungă realizator TV.

Până să-şi descopere pasiunea pentru astrologie, Ioan Burculeţ a muncit de la 16 ani în agricultură. „Am lucrat pentru mine şi familia mea, pentru că aveam pământ la Războieni, de unde sunt bunicii mei. Munca la câmp mi-a adus primii bani în buzunar“, povesteşte astrologul. Din 1998, a lucrat timp de patru ani ca luptător la Jandarmeria Română, în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Din 2002, s-a orientat către domeniul publicităţii şi televiziune şi a început să facă emisiuni despre modul în care astrologia influenţează destinele.

Pasiunea pentru zodii i-a schimbat viaţa

„De-a lungul timpului, am realizat emisiuni despre zodii la radio şi la posturile de televiziune locale“, spune Ioan Burculeţ. Prima carte despre zodii şi planete a citit-o la vârsta de nouă ani. „Am găsit o carte la bunicii mei, am citit-o şi aveam foarte multe întrebări fără răspuns. De aici a plecat totul“, explică astrologul. Manualul lui Dan Ciupercă „Astrologia în noua eră“ i-a dat mult timp bătăi de cap.

„Timp de doi ani am citit din această carte fără să înţeleg mare lucru. Eram pe pasul de a renunţa, dar mi-am dat seama că omul nu este reprezentat de o zodie, ci este complexitatea celor 12 semne zodiacale“, completează Burculeţ. A continuat studiul astrologiei prin lectură consecventă şi s-a informat din studii făcute cercetători din Franţa şi Anglia. Ioan Burculeţ a realizat mii de astrograme şi a făcut prognoze în toate domeniile. S-a ambiţionat şi a realizat profilul astrologic a lui Gigi Becali, Tatiana Stepa şi Cristian Buică. A avut o serie de colaborări şi cu posturile naţionale de televiziune.

A prezis sfârşitul lui Saddam Hussein

Pietreanul povesteşte despre evenimentele care le-a anunţat şi pe blogul personal. Ioan Burculeţ a citit în stele despre cutremurul din 2006, capturarea şi executarea lui Saddam Hussein şi criza economică din ţară.

Astrologul spune că sfârşitul anului 2009 va fi unul foarte greu. „Finalul lui 2009 va fi unul tumultuos pentru România, dar din primul trimestru al anului 2010 se vor dezgheţa căile financiare şi lucrurile vor intra uşor în normal“, este de părere astrologul.

Profil

Născut: 31 octombrie 1975, Piatra Neamţ.
Studii: Facultatea de Psihologie, „Petre Andrei“, Iaşi.
Familie: Este divorţat, are o fetiţă.

Întrebări şi răspunsuri

Un astrolog are nevoie de abilităţi speciale?
Cred că astrologia este limitată dacă nu reuşeşti să vezi cu „ochiul minţii“. Când faci interpretarea trebuie să vezi dincolo de astrogramă pentru că astrologia este, după mine, adevărata ştiinţă a sufletului.

Cum reacţionaţi atunci când prognozele sunt negative?
Nu e tocmai plăcut, trăiesc senzaţii grele, dar eu nu pot schimba lucrurile. Consider că există un liber arbitru. Toate aspectele cotidiene ale vieţii noastre vin de la Dumnezeu şi trebuie să le luăm ca atare.

Ce-i place
Ioan spune că cel mai mult îi place agricultura. De asemenea, socializează foarte mult şi iubeşte florile. „Ador copiii şi latura optimistă din oameni“, spune astrologul.

Ce nu-i place
Nu-i place să fie minţit  şi nici ignoranţa şi prostia, considerând că acestea sunt cauzele pentru care nu se clădeşte nimic în jurul nostru. „Urăsc politica pentru că o consider ca o femeie uşoară cu două feţe“, mai spune Ioan Burculeţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite