Asteroidul „Piatra Neamț”, recunoscut de specialiști

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alfredo Caronia a descoperit un asteroid pe care l-a botezat „Piatra Neamț”
Alfredo Caronia a descoperit un asteroid pe care l-a botezat „Piatra Neamț”

Centrul mondial care monitorizează asteroizii din Statele Unite ale Americii a acceptat numirea asteroidului după municipiul reședință de județ

Ideea îi aparține lui Alfredo Caronia, unul dintre cei doi descoperitori ai asteroidului. Italianul, stabilit de doi ani în oraș, care mai descoperise anterior alte două asemenea corpuri cerești, a denumit asteroidul Piatra Neamț după ce a văzut cât de frumos este orașul de la poalele Pietricicăi.

După venirea la Piatra Neamţ, Alfredo a pus bazele cercului de astronomi „Astroclubul Galileo SARM". Pietreanul adoptiv se gândește să construiască un observator astronomic în apropiere de Piatra Neamț, cel mai apropiat fiind la Galați.

Primul pas l-a făcut odată cu achiziționarea a două hectare de teren la Gura Văii. Bărbatul vrea ca observatorul să poată fi la dispoziţia publicului larg, care ar putea fi atras mai întâi cu spectacolul de culori pe care îl oferă meteorii, mult mai uşor de observat decât asteroizii.

Un asteroid poate avea diametrul de la doi metri până la o sută de kilometri. Ei sunt aemenea unor planete, dar au dimensiuni mai mici şi, din această cauză, nu pot avea atmosferă proprie. În sistemul solar ar exista, potrivit specialiștilor, peste un miliard de asteroizi.

Citiţi mai multe detalii despre descoperirea lui Alfredo Caronia în "Adevărul de Seară" de astăzi, 15 octombrie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite