NEAMŢ: Asanări pirotehnice în ultima săptămână a lunii august

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muniţia care a fost descoperită pe teritoriul judeţului a fost distrusă în mod supravegheat

Ultima zi de lucru de săptămâna trecută a fost aglomerată pentru pirotehniştii nemţeni. Vineri, 28 august, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” Neamţ a executat o misiune de distrugere a muniţiei asanate de pe teritoriul judeţului.


S-au distrus: două proiectile explozive calibru 105 milimetri, un proiectil perforant calibru 105 milimetri, un proiectil exploziv calibru 76 de milimetri, un proiectil perforant trasor calibru 37 de milimetri, trei lovituri de aruncător calibru 82 de milimetri, o lovitură de aruncător calibru 61/62 de milimetri şi două grenade de mână defensive. Misiunea a durat mai mult de trei ore şi s-a executat pe un teren viran din zona localităţii Dochia.


În aceeaşi zi, de la ora 11.00, pirotehniştii au fost nevoiţi să execute o misiune de asanare pirotehnică în localitatea Tămăşeni.


Adrian C. (29 de ani), din localitate, a descoperit un proiectil exploziv calibru 76 de milimetri în timp ce curăţa o fântână situată pe marginea DJ 201C, în afara localităţii. Echipa pirotehnică a verificat zona şi nu au mai fost descoperite alte elemente de muniţie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite