VIDEO Arme de vânătoare furate din Italia şi vândute la drumul mare în Roman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliştii i-au prins în flagrant pe contrabandiştii de arme la Roman
Poliştii i-au prins în flagrant pe contrabandiştii de arme la Roman

Cinci ieşeni sunt cercetaţi de procurorii DIICOT Neamţ pentru contrabandă calificată cu arme. Inculpaţii au fost prinşi în flagrant la Roman în timp ce voiau să vândă o armă contra sumei de 500 de euro.

Cei cinci inculpaţi sunt Daniel Ursache, Adrian Anton, Florin Cătălin Chirilă, Ovidiu Marian Leonte şi Iosif Ursache.

Procurorii spun că aceştia au sustras şi au introdus, în mod ilegal, pe teritoriul României, patru arme de foc în stare de funcţionare. Două dintre aceste sunt arme de vânătoare marca Bernardelli, calibru 12 mm, iar celelalte sunt două pistoale Beretta. Odată cu armele au fost furate şi 150 de cartuşe, de diverse calibre.

Marţi,11 octombrie, inculpaţii au fost depistaţi pe raza municipiului Roman având asupra lor una din armele de vânătoare, pe care intenţionau să o vândă contra sumei de 500 de Euro.

„Armele au fost sustrase la data de 09 februarie 2006, din localitatea Passago- Milano, Italia de către inculpaţii Anton Adrian şi Ursache Daniel", se arată într-un comunicat DIICOT.

Procurorii DIICOT i-au reţinut pe cei cinci pentru 24 de ore, iar cercetările efectuate sunt pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional,  contrabandă calificată, şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În acest caz procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat cu autorităţile judiciare italiene.

Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Neamţ, BCCO Bacău, BCCO Iaşi, IPJ Neamţ şi IPJ Iaşi.

Suportul tehnic al operaţiunii a fost asigurat de către  S.R.I. Neamţ şi SRI Iaşi.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite