Neamţ: Apel pentru respectarea regulilor la piscina publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Apel pentru respectarea regulilor la piscina publică
Neamţ: Apel pentru respectarea regulilor la piscina publică

Păţania Nicoletei Magda a fost la un pas de a se transforma într-o tragedie, dacă nu ar fi intervenit şi oamenii din jur. Ioan Vaideş, salvamarul care a sărit să salveze fata blocată sub

Păţania Nicoletei Magda a fost la un pas de a se transforma într-o tragedie, dacă nu ar fi intervenit şi oamenii din jur. Ioan Vaideş, salvamarul care a sărit să salveze fata blocată sub apă, spune că a fost ajutat în operaţiune de alte două persoane. Un rol important în salvarea vieţii fetiţei l-au avut de asemenea doi asistenţi medicali de la Spitalul Judeţean, soţ şi soţie, aflaţi atunci la plajă. „Am avut noroc de cei doi asistenţi şi le mulţumim că s-au oferit voluntari şi au făcut resuscitarea ca la carte, astfel încât la sosirea salvării fata deja eliminase apa şi respira”, spune Vaideş.

Salvamarii din ştrand susţin că una dintre cauzele care au contribuit la accidentul de marţi a fost şi faptul că în bazinul pentru copiii era foarte mare aglomeraţie, în condiţiile în care piscina mare era golită pentru curăţenie. „Erau sute de persoane în bazinul pentru cei mici şi era greu de urmărit ce face fiecare. Copiii ar fi trebuit supravegheaţi în primul rând de părinţi”, a mai adăugat Ioan Vaideş. De altfel, de jur împrejurul bazinelor sunt montate panouri în care părinţii sunt atenţionaţi să-i urmărească pe copii atunci când sunt la scăldat. „Facem un apel la părinţi să fie foarte atenţi la aceste reguli afişate în ştrand pentru a evita producerea de situaţii neplăcute”, spune Nicoleta Husaru, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite