Aparat electronic de bilete spart de hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jefuitorul a crezut că dispozitivul este un bancomat cu bani. Aparatele au fost montate în urmă cu patru ani, dar s-au dovedit a fi mai mult inutile decât necesare călătorilor.

În oraş au fost amplasate zece aparate în care biletele se dau, ca şi cafeaua, cu fise sau bancnote. Numai că acestea au fost sau sunt vandalizate de hoţii care cred că se pot îmbogăţi.

„În urmă cu câteva săptămâni, unul din aceste distribuitoare a fost desfăcut de un cetăţean care, cel mai probabil, căuta să-l golească de bani. Numai că ori nu a ştiut unde să-i caute, ori a fost surprins de trecători şi a fugit“, ne-a declarat Constantin Hociung, directorul societăţii Troleibuzul.

Blocate cu beţe de chibrit

Mai nou, distrugerea aparatelor este folosită drept scuză de pietrenii care se urcă în mijloacele de transport fără bilet. „Un călător surprins de noi spunea că nu avea decât o bancnotă de 100 de lei, iar distribuitorul primeşte doar de 1 leu şi 5 lei. Alţii au reclamat că nişele pe unde se introduc banii erau blocate cu beţe de chibrit sau hârtie“, a mai spus reprezentantul operatorului de transport. La aproape patru ani de la introducerea acestui sistem în oraş, sunt numeroase situaţiile în care acestea sunt blocate cu tot felul de lucruri. „Am vrut să-mi iau bilet de la distribuitor şi nu intrau nici monedele, nici bancnotele. A trebuit să merg într-o altă staţie, unde se găseau bilete la chioşc“, ne-a spus pietreanca Maria Pricope.

Chioşcurile de bilete, preferate de călători

Pentru defecţiunile de acest gen, firma de transport a postat pe automatele de bilete şi numerele de telefon ale echipelor de intervenţie. Pentru operativitate, călătorii preferă însă să apeleze la chioşcurile unde se distribuie tradiţional bilete. Săptămânal, aproape 20 de călători sunt surprinşi de echipele de control fără bilet şi riscă să plătească de 16 ori valoarea acestuia.

Dacă sunt descoperiţi pe traseu, blatiştii riscă să plătească suprataxa de 25 de lei, în timp ce valoarea unui tichet de călătorie este de 1,5 lei, respectiv 2 lei în cazul în care cursa este pe ruta Dumbrava Roşie sau Săvineşti până în oraş.

„Noi intervenim de câte ori ne solicită echipele de control de la Troleibuzul şi întocmim procese verbale. Nu ştim de ce călătorii nu au bilete“, ne-a spus Dumitru Crăescu, şeful Poliţiei Comunitare. Pentru cei care refuză să plătească suprataxa, amenda este cuprinsă între 300 şi 500 de lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite