Ambulanţe fără medici pentru pacienţii din Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Singurul medic disponibil merge doar la cazurile cele mai grave
Singurul medic disponibil merge doar la cazurile cele mai grave

Şefii Serviciului Judeţean  de Ambulanţă Neamţ au trimis Ministerului Sănătăţii o evaluare în care se plâng că le lipsesc atât medicii specialişti de urgenţă, cât şi personalul auxiliar.

„Toată lumea îşi doreşte ca la fiecare urgenţă să ajungă un echipaj cu medic. Din păcate, acest lucru nu se poate, pentru că la noi există doar un singur medic pe tură. Acesta nu poate fi împărţit în toate locurile, deci merge la cazurile cele mai grave“, a precizat dr. Letiţia Damoc, şefa Serviciului de Ambulanţă Neamţ.

Piedică: „Viaţa medicală“ refuză anunţul de angajare

Deficitul de medici a fost agravat de legea blocării posturilor din sistemul bugetar. „Legea blocării posturilor impune pentru noi condiţia ca un post să fie scos la concurs doar după ce se eliberează alte şapte posturi. Din luna decembrie a intervenit o altă problemă birocratică: revista «Viaţa medicală» nu vrea să ne publice anunţul de angajare, fără de care nu putem încadra un medic“, a mai precizat Letiţia Dămoc.

În această situaţie, unele zone din judeţ nu sunt acoperite de medic. „Din păcate, avem zone total neacoperite de medic, precum Valea Muntelui“, a declarat şefa Ambulanţei. Situaţia ar putea găsi o rezolvare prin obţinerea unei derogări de la legea blocării posturilor. „Subsecretarul de stat Raed Arafat a precizat că va face un memorand către Ministerul Finanţelor, pentru obţinerea unei derogări de la legea blocării posturilor“, a încheiat Letiţia Damoc.

Serviciul de Ambulanţă Neamţ are în total 11 medici, repartizaţi la staţiile de la Piatra Neamţ, Roman, Târgu Neamţ şi Bicaz. O parte dintre aceşti medici sunt rezidenţi, astfel încât pe fiecare tură de serviciu, la o staţie a Ambulanţei există doar câte un singur medic.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite