Neamţ: Ambulanţe chemate pe post de taxi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Ambulanţe chemate pe post de taxi
Neamţ: Ambulanţe chemate pe post de taxi

Un hoţ a sunat la Salvare să-i transporte marfa furată, iar o femeie a venit la spital cu ambulanţa să-şi viziteze fiul

Marcel Bişoc (32 de ani) a folosit o metodă inedită de a transporta marfa furată de la un bar din Urecheni. A sunat la 112 şi a chemat salvarea.

Bărbatul a simulat o problemă cardiacă în faţa medicilor, dar când a ajuns la Spitalul Târgu Neamţ adevărul a ieşit la iveală, iar hoţul a intrat pe mâna poliţiştilor. Întâmplarea neobişnuită s-a petrecut în noaptea de 13 spre 14 septembrie, când Marcel Bişoc, din Borşa (Maramureş), domiciliat fără forme legale în Urecheni, a spart barul din sat. Fiindcă nu avea cu ce să transporte marfa furată, hoţul s-a prefăcut că are o problemă cardiacă şi i-a convins pe cei de la Ambulanţă să-l ducă din Urecheni în Târgu Neamţ.

„Marcel a pătruns prin efracţie în incinta unui magazin, de unde a sustras băuturi alcoolice, ţigări, dulciuri, băuturi răcoritoare, precum şi suma de 129 de lei, producând un prejudiciu în valoare de 750 de lei“, a declarat Constantin Irina de la Biroul de Presă al Poliţiei Neamţ.

Pentru că în stradă nu a găsit nici o posibilitate de transport, la ora 3.33 a sunat la 112 şi un echipaj a venit de urgenţă să-l ducă la spital. „Noi am tratat cazul ca pe o urgenţă şi am trimis o salvare la Urecheni“, a declarat Letiţia Damoc, şefa Ambulanţei Neamţ.

Marcel Bişoc a continuat să joace teatru când ambulanţa a ajuns la el şi a povestit că este din zona Roman, că este foarte supărat din cauză că i-a murit mama şi că a băut jumătate de litru de rachiu. Convins, echipajul i-a urcat în salvare până şi geanta cu bunurile furate. „Suspiciuni au apărut în momentul în care echipajul salvării a văzut, prin fermoarul stricat, conţinutul genţii“, a declarat Letiţia Damoc, şefa Ambulanţei Neamţ. Când s-au lămurit cu cine au de-a face, medicii de la spital au anunţat poliţia, dar au continuat să-i facă analizele celui adus cu salvarea. Poliţiştii l-au găsit la spital pe Marcel Bişoc şi l-au identificat imediat ca fiind recidivist, care fusese eliberat din puşcărie în urmă cu cinci luni, după o condamnare tot pentru furt. După cercetarea la faţa locului, hoţul a fost prezentat la Judecătoria Târgu Neamţ, care a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Vizite de curtoazie cu salvarea

Ambulanţa s-a mai confruntat cu un caz similar de folosire a salvării pe post de taxi în această vară. O femeie din Piatra Neamţ a sunat la Urgenţe, iar când a ajuns la spital a explicat că nu avea cu ce se deplasa pentru a-şi vedea fiul internat. „Din păcate, unii oameni nu înţeleg că în momentul în care abuzează de serviciul de urgenţă chiar se poate întâmpla să apară o situaţie reală, la care nu am putea trimite echipajul necesar pentru că acesta nu este disponibil“, a încheiat Letiţia Damoc.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite