Ambulanţa Neamţ scapă de rablele din parcul auto propriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul judeţean a demarat procedura de casare a ultimelor 38 de ambulanţe de tip Dacia. Maşinile vor fi valorificate la fier vechi, dar până la sfârşitul anului, în parcul auto al SJ Ambulanţă vor ajunge cinci autosanitare noi.

La începutul anului serviciul judeţean deţinea 43 de ambulanţe de tip Dacia care nu mai erau utilizate pentru asigurarea activităţii  de urgenţă/transport medicalizat sau nemedicalizat.

„Conform unei dispoziţii a Ministerului Sănătăţii ele trebuiau retrase din circulaţie în totalitate încă din 2008 dar datorită parcului auto insuficient o parte din ele s-au retras din circulaţie doar în 2010", spune Letiţia Damoc, şefa Serviciului Ambulanţa Neamţ.

Cinci ambulanţe care mai îndeplineau condiţii tehnice şi estetice de a circula în siguranţă au fost deja transmise fără plată în administraţia unor instituţii publice, iar celelate 38 de autosanitare vor fi valorificate ca fier vechi

„Cea mai «bătrână» ambulanţă casată, o Dacia Break, an de fabricaţie 1981, are 343.861 km efectivi efectuaţi, iar cele mai «tinere» sunt fabricate în 2002 şi au rulat între 194.618 km şi 275.471 km", mai spune dr. Letiţia Damoc.

Maşina cea mai folosită din lotul de ambulanţe casate  este o Dacia Break veche de 14 ani care a parcurs 856.429 km.

Parcul auto numără acum 51 ambulanţe din care doar 19 sunt folosite şi echipate pentru asistenţa medicală de urgenţă. Până la sfârşitul anului Serviciului de Ambulanţă Neamţ îi vor fi repartizate cinci ambulanţe noi.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite