Alt membru al grupării specializate în spălare de bani a ajuns pe mâna Poliţiei din Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Ciobanu a fost reținut de procurorii DIICOT
Marius Ciobanu a fost reținut de procurorii DIICOT

Pe 22 februarie, procurorii D.I.I.C.O.T. din judeţul Neamţ au mai reţinut un bărbat care făcea parte dintr-o grupare specializată în spălare de bani şi evaziune fiscală destructurată în prima parte a acestei luni. Este vorba de patronul unei firme de IT din Piatra Neamț.

Marius Ciobanu, de 42 de ani, din municipiul Piatra Neamţ a fost reţinut de procurori pentru 24 de ore. Bărbatul este suspectat că a înregistrat facturi emise de firme controlate de liderul grupării infracţionale, Andrei Părăpăuță, în valoare de 540.000 lei. De pe urma acestor facturi statul a fost prejudiciat cu 165.000 lei.

Pe 30 ianuarie 2012, poliţistii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, coordonaţi de procurorii  D.I.I.C.O.T. au realizat şase percheziţii în Piatra Neamţ pentru a destructura gruparea de infractori, specialişti în spălare de bani şi evaziune fiscală.

UPDATE Percheziţii în mai multe judeţe din Moldova după falsificatori de carduri. Printre suspecţi se numără şi un şef de la Poşta din Bacău FOTOGALERIE

Din această grupare mai fac parte 10 persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 42 de ani, care se foloseau de persoane juridice pentru spălarea banilor şi evitarea achitării taxelor la stat. Plăţile se făceau în conturile firmelor implicate şi bani activităţilor nereale erau scoşi şi împărţiţi de liderul grupării, Andrei Părpăuță.

Rămâi pe neamt.adevarul.ro să afli cele mai importante ştiri din judeţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite