Aleea Caişilor, cufundată în beznă de două luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii au făcut degeaba zeci de sesizări la E.ON cu privire la întunericul de pe străzi. Pietrenilor din zonă le este frică să mai iasă noaptea din case. Le este teamă atât de hoţi, cât şi de maidanezii aciuaţi printre blocuri.

Nemţenii care locuiesc în buricul târgului, pe Aleea Caişilor, susţin că nu mai au iluminat public în zonă de peste 60 de zile. Ei spun că au făcut sesizări la toţi cei pe care i-au considerat în măsură să le rezolve problema, dar că până acum nu s-a văzut niciun rezultat.


Majoritatea sunt pensionari şi faptul că trebuie să meargă printre blocuri pe întuneric îi sperie. „Stăm aşa de mai bine de două luni. Am făcut sesizări la E.ON şi ei ne-au spus că iluminatul public intră în responsabilităţile primăriei. Am vorbit şi la primărie şi ni s-a spus că se rezolvă, dar până acum nu s-a făcut nimic. Suntem mulţi pensionari în zonă şi pe unii i-au atacat şi câinii pentru că ei nu i-au văzut din timp ca să se apere“, a spus pensionara Mariana Tofan.


„E zonă centrală totuşi şi ar trebui să avem lumină“


Sabina Filimon locuieşte în aceeaşi zonă, iar fiica sa, Alexandra, este elevă în clasa a VIII-a şi are cursuri după-amiaza. „Acum s-a schimbat ora şi e mai lumină când termină ea, dar luna trecută ieşeam în fiecare seară în strada mare ca s-o aştept de la şcoală. E exact în centrul oraşului şi trec tot felul de oameni pe-aici. Printre blocuri, dacă e şi întuneric cum e la noi, este destul de periculos şi nu vreau să păţească fata ceva“, a povestit Sabina Filimon. Oamenii spun că s-au săturat de bezna de pe strada lor, mai ales că la nici 20 de metri distanţă strălucesc ornamentele de Paşte de pe bulevardul Decebal.


„Măcar acum, de Sărbători, poate se rezolvă ceva. E zonă centrală totuşi şi ar trebui să avem şi noi lumină“, a adăugat pensionara Mariana Tofan. Deşi locatarii de pe Aleea Caişilor au fost expediaţi de cei de la E.ON Moldova în curtea primăriei, se pare că în final rezolvarea problemei ţine tot de furnizorul de energie electrică.


Ping pong cu sesizările


Iluminatul stradal din oraş intră în sarcina primăriei, însă tot ce pot face angajaţii responsabili cu acest sector este să înlocuiască becurile arse din oraş.


„Aceeaşi problemă există şi pe Aleea Plaiului din Mărăţei. Este vorba de un cablu defect, care poate fi înlocuit numai de cei de la E.ON Moldova. Echipele furnizorului de energie electrică fac acum lucrări la reţeaua de pe Calea Romanului“, s-a disculpat Ludmila Armaşu, din cadrul Serviciului Comunicare al Primăriei Piatra Neamţ.


Tot ea a mai precizat că echipele E.ON Moldova vor veni pe Aleea Caişilor „abia după ce vor termina lucrările pe Calea Romanului şi pe Aleea Plaiului din Mărăţei“. Primăria are obligaţia să asigure iluminatul stradal, dar cu tensiune de la E.ON.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite