Neamt: Agenţia de Mediu cere muzică în surdină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamt: Agenţia de Mediu cere muzică în surdină
Neamt: Agenţia de Mediu cere muzică în surdină

Agenţia a făcut măsurători care arată că petrecerile găzduite de localurile centrale sunt mai zgomotoase decât standardele recomandate.

Sesizările pietrenilor care nu pot dormi la fiecare sfârşit de săptămână din cauza muzicii din restaurantele şi cluburile din centrul oraşului i-au mobilizat pe inspectorii de mediu. Astfel, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) a realizat măsurători în zonele reclamate, iar rezultatele nu sunt îmbucurătoare pentru patronii restaurantelor, care vor trebui să dea muzica mai încet dacă nu vor să fie amendaţi. Sancţiunile pentru depăşirea limitelor de zgomot impuse de lege sunt cuprinse între 30.000 şi 100.000 de lei.


Manelele nu lasă pietrenii să doarmă


Locatarii blocurilor din preajma parcului central au simţit primii efectul muzicii date la maximum. „Cred că se aude până în curtea Spitalului Judeţean, iar în apartamente nu mai putem dormi liniştiţi“, a afirmat pietreanul Bogdan Mitroi.
Autorităţile au făcut măsurători pentru a verifica dacă plângerile sunt întemeiate.

„În data de 29 şi 30 august, în intervalul orar 23.00 şi 01.00, s-au efectuat cinci măsurători pe străzile Petru Rareş şi Ana Ipătescu. Limita de decibeli admisă este de 50, iar valorile determinărilor fonice efectuate de noi ajung şi la 68,6 în Piaţa Ştefan cel Mare“, a declarat Teodora Sârbu, inginer în cadrul APM. Măsurătorile au scos la iveală nereguli şi la alte restaurante. „Limita de decibeli în prezenţa orchestrei pe terasă este de 65, în timp ce noi am măsurat 85.4 la ora 24.00, pe data de 31 august“, a adăugat reprezentantul APM.


Patronii localurilor vor trebui să reducă volumul boxelor, iar dacă nu se vor conforma riscă amenzi destul de mari. Comisarii Gărzii de Mediu, cei responsabili de amenzi, urmează să ceară încadrarea în limitele corespunzătoare. „Nerespectarea valorilor fonice admise din autorizaţia de mediu, atrage sancţiuni drastice: amenda variază între 50.000 şi 100.000 pentru persoanele juridice“,a declarat Cristina Miclăuş, purtător de cuvânt la Garda de Mediu Piatra Neamţ. Încercările reporterilor „Adevărul de Seară“ de a asculta şi părerea reprezentanţilor localurilor care nu lasă pietrenii să doarmă noaptea nu au avut succes.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite