Neamţ: Afacerist cu carne de porc, reţinut pentru înşelătorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Afacerist cu carne de porc, reţinut pentru înşelătorie
Neamţ: Afacerist cu carne de porc, reţinut pentru înşelătorie

Administratorul unei firme din Roman a achiziţionat carcase de porc de la societăţi din Cluj, Hunedoara şi Neamţ cu cecuri fără acoperire

În această dimineaţă, poliţiştii nemţeni au efectuat simultan două percheziţii în urma cărora l-au reţinut pentru 24 de ore pe  P. Radu, de 31 de ani din comuna Trifeşti. Acesta va fi prezentat mâine Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamt cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

P. Radu acţiona în complicitate cu Gheorghiu Ionel, de 40 de ani, din comuna Horia. „În perioada ianuarie-aprilie 2009, cei doi au achiziţionat carcasă de porc, de la trei firme din judeţele Cluj, Hunedoara şi Neamţ, pentru plata cărora au emis 9 cecuri, cunoscând că pentru valorificarea acestora nu exista provizia necesară”, a precizat inspectorul Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ..

Prejudiciul cauzat celor trei societăţi este de 300.933 de lei şi nu a fost recuperat pâna în prezent.

Acţiunea de astăzi este rezultatul continuării cercetărilor efectuate de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Neamt în cazul unui grup infracţional din care mai fac parte Daria Constantin, Gogu Cristian şi Gheorghiu Ionel. Cei trei administratori ai unor firme din Roman sunt cercetaţi pentru fapte asemănătoare. Ei achiziţionaseră carcase de porc de la două firme din Prahova emiţând bilete la ordin fără acoperire. Prejudiciul creat a fost de 1,2 milioane de lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite