Adrian Rădulescu (PDL) câştigă alegerile din Neamţ cu 55% REZULTATE FINALE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diferenţa dintre candidatul PDL şi Liviu Harbuz, de la USL a fost de 3097 de voturi. Formaţiunile politice implicate în scrutinul pentru mandatul de deputat în colegiul 6 au înregistrat patru contestaţii oficiale la Biroul Electoral Judeţean. Trei din cele patru reclamaţii au fost depuse de USL.

Numărătoarea voturilor s-a încheiat la ora 3.00 dimineaţă, după şase ore de la  închiderea procesului de votare. Conform datelor finale, Adrian Rădulescu a obţinut 17.186 de voturi (54,95%), în timp ce Liviu Harbuz (USL) a obţinut 14.089 voturi (45,05%).

Procentul de participare la vot la alegerile din colegiul 6 Neamţ a fost de 54,88%.

„Numărul voturilor valabil exprimate a fost de 31.275 din cei 32.184 de votanţi care s-au prezentat la urne. 825 de voturi au fost nule", a precizat Cătălin Chiriac, preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Neamţ.

În cursul zilei de ieri au fost înregistrate la autoritatea electorală patru reclamaţii. Singura sesizare a PDL se referea la faptul că în comuna Petricani se împart pepeni din partea candidatului Liviu Harbuz.

„Din partea USL s-a depus o contestaţie prin care se reclama că, în comuna Tupilaţi, s-a oferit unui alegător pachete cu alimente într-o sacoşă inscripţionată cu numele candidatului PDL. Reclamaţia este  însoţită şi de un material video pe suport DVD ", a mai spus preşedintele Biroului Electoral Judeţean Neamţ. Cele două sesizări au fost înainte poliţiei pentru cercetări.

„S-au întocmit dosare penale pentru infracţiuni la legea electorală şi continuăm cercetările pentru a identifica persoanele implicate", a precizat inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Alte două plângeri înregistrate de PNL îi vizau pe soţia primarului comunei Dragomireşti şi pe primarul oraşului Târgu Neamţ care ar fi îndemnat cetăţenii să-l voteze pe candidatul PDL, Adrian Rădulescu. Decizia în cazul acestor contestaţii urmează să fie luată astăzi de membrii biroul electoral de circumscripţie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite