Accidente la indigo într-o intersecţie periculoasă din Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un drum judeţean modernizat îi face pe şoferi să creadă că merg pe ruta cu prioritate. Două accidente rutiere similare s-au produs într-un interval de patru zile în intersecţia dintre drumul naţional 15D Piatra Neamţ-Roman şi drumul judeţean 156A Roznov–Dobreni.

Frecvenţa accidentelor în acest loc a crescut după ce drumul judeţean a fost modernizat. Şoferii care nu cunosc zona cred astfel că acesta este drumul principal, cu prioritate.

„Mulţi şoferi sunt păcăliţi de aspectul mai bun al drumului judeţean şi nu îşi dau seama la timp că trebuie să acorde prioritate“, a spus Iorga Lucian, pasager în dreapta şoferului unei maşini care a fost tamponată în intersecţie joia trecută. Atunci, un autoturism cu număr de Neamţ care se deplasa dinspre Piatra Neamţ spre Roman a fost izbit de un braşovean care venea dinspre Dobreni şi se deplasa spre Roznov.
În urma impactului, maşina nemţenilor s-a rotit cu 180 de grade şi a rămas în intersecţie, iar cea a braşovenilor s-a răsturnat de mai multe ori şi s-a oprit într-un gard, orientată în sens invers direcţiei iniţiale de mers.

Un accident similar se petrecuse cu patru zile înainte, duminică, 7 august. O Dacie cu şofer din Buzău a intrat în microbuzul de pasageri care face curse Piatra Neamţ - Iaşi. „În această intersecţie s-au întâmplat multe accidente din aceeaşi cauză. Un caz aparte este cel al inginerului Buzarin de la Girov, care a avut de două ori acelaşi tip de accident acolo, a fost lovit pentru că nu i s-a acordat prioritate, la o diferenţă de şapte ani“, a declarat Georgică Ştefan, preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ.

CJ, administrator al drumului 156A, a montat la sfârşitul săptămânii trecute mai multe indicatoare în această intersecţie. „De comun acord, zona a fost completată cu indicatoare de atenţionare şi de interzicere a depăşirii, chiar şi pe partea stângă a drumului judeţean“, a precizat inspector principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Un sens giratoriu ar rezolva problema

Însă cea mai eficientă metodă de prevenire a accidentelor ar fi  amenajarea unui sens giratoriu, consideră Georgică Ştefan. „Un sens giratoriu ar rezolva problema, dar e foarte scump. Dacă intersecţia ar fi fost numai de drumuri judeţene, ar fi fost simplu, dar cei de la Drumuri Naţionale au avansat un preţ de ordinul milioanelor de lei“, a încheiat Georgică Ştefan.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite