Absolvenţii pietreni vor o carieră stabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii care termină în acest an liceul şi vor să-şi încerce şansele la admiterea în şcolile de poliţie susţin că principalul motiv în alegerea unei asemenea cariere îl constituie siguranţa locului de muncă.

„Părinţii mei lucrează în mediul privat şi în fiecare lună patronii le spun că firmele se vor închide. Eu nu vreau să trăiesc cu teama că îmi pierd serviciul“, a spus Gabriela Fodor, una din candidate, care s-a înscris pentru ocuparea unui loc din cele 1.404 scoase la concurs de Şcoala de Agenţi „Vasile Lascăr“ din Câmpina. Pe lângă stabilitate, candidaţii sunt atraşi şi de lefurile mari.  


Opt candidaţi pe zi


În primele două săptămâni, de la începerea înscrierilor, şi-au depus dosarele aproape 200 de candidaţi. „Până acum s-au prezentat 112 candidaţi pentru Şcoala de Agenţi «Vasile Lascăr», 67 pentru academii şi încă doi tineri pentru alte instituţii“, a declarat inspector principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.


Primele probe prin care trebuie să treacă tinerii sunt cele privind condiţia fizică, fişa medicală şi testarea psihologică. „Cel mai tare mă tem de testul psihologic. Am auzit că este foarte dificil, sunt întrebări care te pun în dificultate şi sper ca emoţiile să nu mă încurce“, a spus Ionela Horciu, o tânără în clasa a XII-a la un colegiu din oraş. Acestea vor avea loc între 1 şi 13 iunie la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite