A început sezonul zilierilor răniţi la locul de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Domeniul construcţiilor şi cel de exploatare al lemnului au început să producă accidentaţi pe bandă rulantă. În ultimele 10 zile, trei muncitori au ajuns în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean.

Primul pacient, un bărbat de 34 de ani, s-a internat pe 15 iunie cu un picior fracturat, după ce o maşină a trecut peste el la locul de muncă, pe un şantier. A doua victimă, un muncitor de 41 de ani, s-a rănit la un picior, iar cea de-a treia, o femeie de 42 de ani din Costişa, a ajuns la Urgenţe în weekend-ul trecut, după ce şi-a tăiat din neatenţie două degete la circulară.


Şefii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) au numărat de la începutul anului 17 nemţeni accidentaţi la serviciu, dar se aşteaptă ca numărul lor să crească. Majoritatea victimelor apar în timpul verii, când se angajează mulţi muncitori sezonieri, cărora angajatorii nu le fac decât o instruire sumară. Din fericire, niciunul din cei 17 răniţi nu a murit.

„Aceste cazuri sunt anchetate la nivel intern, de către firmele la care s-au produs accidentele. Noi intervenim numai atunci când este vorba de accidente mortale sau de cele în care victima rămâne cu handicap“, a declarat Nicolae Hârlea, purtătorul de cuvânt al ITM Neamţ.


Angajatorii spun că principala cauză a accidentelor este faptul că muncitorii consumă alcool. „De multe ori i-am trimis acasă şi am refuzat să-i primesc la muncă. Noi trebuie să avem grijă de ei, dar ei nu se gândesc să fie responsabili“, a spus Vasile Cojocaru, patronul unei mici firme de construcţii.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite