300 de copii din Piatra Neamţ visează să ajungă Karate Kid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele şase cluburi de arte marţiale din oraş sunt asaltate de adolescenţi care vor să înveţe karate. Mulţi dintre ei au obţinut deja centura neagră şi se gândesc la performanţă

Părinţii din Piatra sunt tot mai interesaţi ca cei mici să urmeze astfel de cursuri. Ei consideră că, în felul acesta, copiii lor nu devin dependenţi de calculator sau de alte vicii. 


Mămica Cristina Vădureanu şi-a adus băiatul la karate de când avea trei ani şi jumătate. „Acum băiatul a împlinit şase ani şi are deja centura neagră. Mi-am dorit mult ca băieţii să facă mişcare şi a fost practic singurul sport unde copiii sunt primiţi de la vârste atât de mici“, a declarat Cristina.
Femeia recunoaşte că antrenamentele copiilor i-au folosit personal pentru că a făcut şi ea exerciţii fizice la sală. În plus, practicarea sportului a ajutat-o indirect să-şi educe copiii. „Un copil care face sport fuge de tentaţia fumatului sau a alcoolului şi nu stă toată ziua la calculator“, a mai precizat Cristina.


„E bine să înveţe să se apere“


Deşi este un sport de contact fizic, părinţii nu sunt îngrijoraţi de accidentele pe care le-ar putea avea copiii la antrenamente. „E bine să înveţe să se apere, de aceea se predau şi tehnici de autoapărare, dar să nu fie violenţi faţă de ceilalţi“, a spus Brânduşa Anghel, o altă mamă care şi-a dat copilul la karate.


Cele şase cluburi de arte marţiale din Piatra Neamţ, unde copiii sunt iniţiaţi în tainele karate-ului sunt adevărate pepiniere pentru centrele de performanţă din ţară. „Noi, ca profesori, îi învăţăm pe elevi să sară peste mesele nesănătoase, gen fast-food, le cultivăm un mod de viaţă onest şi mai bun pentru ei. În plus, avem şi 10 părinţi care vin şi fac karate alături de copii şi şi-au dat examene pentru centuri la vârsta de 40 sau 50 de ani“, a enumerat Ionuţ Ştefănescu, preşedintele clubului Ronin, avantajele practicării acestui sport. „Copilul învaţă de mic să evite contactul şi să fie disciplinat, iar noi încercăm educarea corectă a spiritului“, a precizat şi campionul mondial de judo Adrian Bogoşel, care a susţinut împreună cu Florin Curileac (campion mondial de karate) un stagiu de pregătire de trei zile la Piatra Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite