23 de turişti basarabeni rătăciţi aseară pe Ceahlău au fost recuperaţi de echipele Salvamont

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două grupuri de tineri care au urcat pe munte sunt veniţi în Durău  să serbeze Crăciunul pe stil vechi

Echipele au fost alertate ieri seară în jurul orei 18.00 prin dispeceratul naţional Salvamont că în zona cascadei Duruitoarea, 17 persoane sunt rătăcite şi nu au nicio sursă de lumină.

"Viscolul şi temperatura de - 10 grade a necesitat o intervenţie rapidă, mai ales că în grup se instalase panica, iar grupurile mari sunt, de obieci, foarte greu de monitorizat", a precizat Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ.

În timp ce se deplasau spre zona operaţiunii, echipa condusă de Cristian Lalău a mai găsit şase persoane care se pregăteau să aştepte dimineaţa încercând să supravieţuiască în pădure. Cei şase nu aveau cunoştinţă despre sistemul 112 şi se orientau la lumina telefoanelor mobile", a spus salvamontistul Mihai Cazacu.

După o oră de căutări, grupul de 17 persoane a fost găsit în zona Poiana Viezuri şi a fost condus spre staţiunea Durău. Salvamontiştii spun că cele 23 de persoane erau tineri din Republica Moldova, veniţi în staţiune să serbeze Crăciunul pe stil vechi.

„Şi anul trecut am avut probleme pe Ceahlău cu turişti basarabeni rătăciţi pe Ceahlău. Ne anunţau telefonic să nu mai venim după ei că văd deja luminile din Durău, dar ei se îndreptau spre Toaca", îşi aminteşte şeful serviciului Salvamont.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite