20 de milioane de euro pentru centrele sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrele sociale din judeţ vor fi modernizate pe bani europeni. Consiliul Judeţean a atras peste 20 de milioane de euro pentru a demara cel mai mare proces de reabilitare şi modernizare a instituţiilor speciale din Neamţ.

„Încercăm să le asigurăm nu doar hrana sau tratamentul de care au nevoie, ci şi condiţii tot mai bune de viaţă. Toate aceste aşezăminte speciale funcţionează, în mare parte, în clădiri destul de vechi, care trebuiau urgent reabilitate“, a declarat Vasile Pruteanu, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Cinci proiecte în derulare
În curs de implementare sunt deja cinci proiecte, iar pentru alte trei centre au fost aprobate cererile de finanţare şi urmează să fie semnate şi contractele. Banii vor fi folosiţi atât pentru refacerea clădirilor în care funcţionează aceste centre, cât şi pentru extinderea lor. Totodată, vor fi achiziţionate şi obiecte de mobilier pentru camere şi pentru bucătăriile centrelor, în funcţie de necesităţile fiecărei instituţii în parte.


Astfel, valorile proiectelor care au intrat deja în linie dreaptă sunt: 804.000 de euro pentru Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Roman, 789.000 de euro pentru Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Păstrăveni, aproape 840.000 de euro pentru Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni şi 843.000 de euro pentru Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Târgu Neamţ. Mai sunt proiecte aflate în aşteptare.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite