163 de nemţeni se bat pentru un loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima bursă a locurilor de muncă din acest an, organizată vineri, 23 aprilie, vine cu cea mai săracă ofertă din istoria AJOFM Neamţ. Doar 28 de angajatori s-au arătat interesaţi de evenimentul pus la cale de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Celor aproximativ 20.000 de şomeri din judeţ li se oferă doar 123 de oportunităţi de angajare. Mai mult, puţinele oferte care vor fi disponibile îi exclud aproape complet pe şomerii cu studii superioare. Cele mai multe posturi vacante sunt în domeniile serviciilor, construcţiilor şi confecţiilor.


O nouă şansă abia în toamnă


„Din păcate, în acest an nu avem anunţate decât patru posturi pentru persoanele cu studii superioare. Cu toate acestea, cei care nu au un loc de muncă nu trebuie să îşi piardă speranţa pentru că experienţa anilor trecuţi îmi permite să cred că mai sunt mulţi angajatori care se vor prezenta la bursă fără să anunţe în prealabil“, a declarat Elena Chirilă, purtătorul de cuvânt al AJOFM Neamţ.
Aceasta a precizat totuşi că tinerii cu studii superioare vor avea şansa lor în toamnă, când se va organiza o bursă dedicată absolvenţilor. Deocamdată, şomerii care vor să îşi încerce norocul sunt aşteptaţi în Piatra Neamţ, începând cu ora 9.00, la Centrul de Formare Profesională, în Roman la Grupul Şcolar „Vasile Sav”, iar în Târgu Neamţ la Casa de Cultură.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite