VIDEO Fantasticele imagini filmate în Carpaţii României. Panoramele unice ale celor mai spectaculoase culmi din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr pasionat de arta fotografică a demarat un proiect prin care vrea să surprindă imagini cu 12 dintre cei mai spectauloşi munţi ai României.

Dragoş Asaftei (24 de ani) a început din această vară să fotografieze şi să filmeze, cu ajutorul unei drone model DJI Phantom 4 Pro, cei mai spectaculoşi munţi din ţară.

Proiectul ambiţios a fost numit „Zbor peste munţii României“, iar până acum, în acest demers au fost surprinse şi montate imagini din cinci zone: munţii Almăjului (cu imagini ale Dunării între Cazanele Mici şi Cazanele Mari), Ciucaş, Piatra Craiului, Ceahlău şi Bucegi

„Timp de un an voi cutreiera 12 dintre cei mai frumoşi munţi din ţară, după o selecţie pe care am făcut-o cu greu. Fiecare regiune muntoasă are farmecul ei, specificul ei. Lună de lună voi urca pe câte un munte unde voi petrece câteva zile, timp în care am să fotografiez şi filmez cu drona toate momentele frumoase cu care am să mă întâlnesc: răsărituri, apusuri, vremea bună, vremea mai puţin bună, elemente de faună şi de floră“, îşi prezintă Dragoş Asaftei proiectul realizat de el şi oferit de AQUA Carpatica.

Imagine indisponibilă

Pe lângă imaginile care îţi taie răsuflarea postate pe site-ul dedidcat intitulat muntiiromaniei.ro, tânărul oferă şi informaţii preţioase pentru cei care nu au evut experienţe în munţii pe care îi prezintă. Dragoş îşi aminteşte de exemplu, că avea 16 ani când a urcat prima dată pe un munte, acesta fiind chiar masivul Ceahlău, prezentat în episodul 4 al seriei sale. Atunci, experienţa nu a fost tocmai fericită:   

„Am pornit la drum făcând toate greşelile posibile: am ignorat prognoza nefavorabilă, n-am avut echipamentul potrivit şi mi-am încărcat rucsacul cu mult prea multe lucruri inutile, care mi-au făcut parcurgerea traseului şi mai grea. Rezultatul? Aproape că ne-am rătăcit când am ajuns pe platou şi am dat faţă în faţă cu ceaţa densă. Eram la mai puţin de 100 de metri de Cabana Dochia, iar noi nu ştiam încotro să o apucăm“, povesteşte Dragoş, de loc din Odorheiu Secuiesc, dar cu bunici în judeţul Neamţ.  

Trei ani mai târziu, a revenit în Ceahlău în două ascensiuni, „cu temele făcute“, şi a surprins atunci imagini care au trezit în el pasiunea pentru urcatul pe munte. 

„Fotografiile de atunci au cântărit mult în decizia de a începe acest proiect, care ştiam că avea să vină cu foarte multe provocări, despre unele dintre ele povestind deja în turelele trecute“, a menţionat acum tânărul. 

Cel de-al 4-lea episod al proiectului l-a adus din nou în Ceahlău. 

Ceahlau

„Simţeam într-un fel că revin acasă. Ajungeam a 4-a oară aici, ştiam deja locurile şi mă simţeam complet în largul meu. Iar vremea a avut grijă să încurajeze toată bucuria asta, căci s-a menţinut absolut spectaculoasă pe durata celor două zile petrecute aici“, a mai precizat Dragoş Asaftei în prezentarea materialului video: 

Deşi nu e încă finalizat, proiectul a fost apreciat de specialişti fiind premiat cu locul al II-lea la Webstock (la categoria Blogger Projects) un eveniment al comunităţii online.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite