Mai sunt 7 zile în care îi puteți nominaliza pe profesorii cu care vă mândriți cel mai mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Povestea profesorului clasat pe locul V, în „Adevărul“ de luni, 30 ianuarie
Povestea profesorului clasat pe locul V, în „Adevărul“ de luni, 30 ianuarie

Cititorii adevarul.ro au înţeles că părerea lor contează şi au făcut deja propuneri de dascăli pe care îi admiră şi consideră că îndeplinesc, prin munca la catedră, prin activităţile extraşcolare, prin performanţele sale profesionale şi ale elevilor, criteriile care susţin această campanie. Nominalizările făcute de către cititori au stârnit deja controverse.

Până acum, cititorii oradea.adevarul.ro le-au nominalizat pe profesoarele Camelia Pasca, de la Colegiul Economic Partenie Cosma, Rodica Scurtu, de la  Colegiul Tehnic Traian Vuia și pe Topor Maria, profesoară de limba română la Școala Avram Iancu din Ioșia. Pe de altă parte, un cititor a simțit nevoia să conteste nominalizarea acesteia din urmă. Au mai fost nominalizaţi:  Ioan Şuteu, fost profesor de matematică la Colegiul „Emanuil Gojdu“,  şi Gheorghe Tileagă, profesor de limba franceză la Colegiul Naţiona „Iosif Vulcan“.

Nominalizări se pot face pe oradea.adevarul.ro  până la 26 decembrie 2011, după care va fi realizată lista cu cei mai apreciați 20 de profesori, care vor putea fi votați, timp de două săptămâni, pe site. 

Top

Până atunci, cei care cunosc profesori iubiţi de comunitate, care au format sute de copii, au promovat moralitatea şi au contribuit decisiv la dezvoltarea carierei unor elevi pot posta mesaje cu recomandări.

Despre campanie

Ziarul Adevărul  îi caută pe cei mai buni cinci profesori, cei cu care Oradea se mândreşte. Părerea ta contează!  Împreună cu un juriu de specialitate, îi vom desemna pe cei cinci dascăli de top iar apoi, le vei putea afla poveşţile de viaţă pe oradea.adevarul.ro.

Iată criteriile de care ar trebui să ţii cont atunci când propui un profesor:

Reputaţie şi integritate. Ţine cont de cât de cunoscut este profesorul pe plan local, pentru faptele sale bune şi pentru dăruirea sa în relaţia cu elevii! Este cunoscut drept „făuritorul de olimpici?" A combătut abandonul şcolar? Atunci merită nominalizat! Trebuie să fie un bun gospodar, un pedagog destoinic şi un exemplu de moralitate.

CV-ul profesorului. Studiile aprofundate, activităţile extraşcolare, cursurile de specializare, cărţile publicate şi premiile obţinute pentru efortul depus ar trebui să constituie bile albe pentru dascălul nominalizat!

Inovaţie şi cercetare. Dacă a contribuit la inovarea metodelor de predare în şcoală, dacă a făcut meditaţii cu elevii, dacă este membru în vreo comisie de cercetare ori a făcut proiecte prin care a reuşit să doteze şcoală cu logistică performantă, înseamnă că merită să fie nominalizat!

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite