Mai mult de 40 de voluntari au început construcţia Casei de Paşte de la Beiuș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ajunul Paștelui mai multe familii sărmane vor primi o casă, de la Habitat pentru Umanitate Beiuș. Voluntarii fundației lucrează intens, în aceste zile, pentru a finaliza casele care vor fi predate beneficiarilor vineri. Peste 40 de voluntari au început de astăzi construcția caselor.

Anual, Habitat pentru Umanitate Beiuş ajută în preajma sărbătorii Învierii Domnului cel puţin o familie nevoiaşă să locuiască în condiţii decente după ce în Săptămâna Mare voluntari din ţară şi din întreaga lume ajută cu muncă voluntară aceste familii, lucrând alături de ele la construirea casei vieţii lor. La fel s-a întâmplat şi azi când celor 21 de voluntari din afara ţării li s-au alăturat încă atâţia din ţară. 

La acțiunea de astăzi a participat și prefectul de Bihor, Gavrilă Ghilea.  „Eu nu am ştiut cine este pe şantier pentru că sunt mulţi voluntari aici. Dar când am aflat că e şi domnul prefect am avut mari emoţii. Îi sunt foarte recunoscătoare şi dumnealui şi celorlalţi voluntari pentru ce fac pentru mine", a spus Silvia Lăcătuş, unul dintre beneficiarii unei garsoniere în cadrul Casei de Paşti. Vineri la ora 12:30 va avea loc ceremonia de inaugurarea a Casei de Paşti . Sponsori ai Casei de Paşti mai sunt: Lafarge care a oferit tot cimentul necesar, Fundaţia Vodafone care a participat financiar la realizarea proiectului, Adeplast cu materiale proprii, Grundfos cu două pompe pentru canalizarea întregii zone, Rigips ce a oferit sistemele pentru realizarea pereţilor şi alţi donatori individuali.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite