Peste 20 de voluntari au colectat alimente pentru a hrăni săracii de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare duminică din Postul mare 28 de volunatri ai Caritas Eparhial s-au implicat în colecta de alimente. Aceștia au strâns zeci de kilograme de zahăr, făină și ulei, alimente care vor hrăni o sută de familii de nevoiași.

În perioada Postului Mare Caritas Eparhial a organizat o colectă de alimente în trei biserici greco-catolice din Oradea (Catedrala „Sfântul Nicolae", Biserica „Maica Domnului", Biserica „Sfânta Treime" din Oradea). Credincioşii au cumpărat sau au renunţat la diferite alimente pentru a le dona celor cărora soarta le-a fost mai puţin favorabilă.

 În fiecare duminică din Postul Mare, 28 de voluntari, cu vârste cuprinse între 16 şi 65 de ani, s-au implicat în colectă. „Cei care au ales să se implice în această colectă au făcut 150 de ore de voluntariat. Dacă ar fi să contabilizăm orele de lucru a voluntarilor am ajunge la suma de 975 lei", spune președintele asociație, pretotul Olimpiu Todorean.

Hrană pentru o sută de familii

La colectă s-au adunat alimente de bază:  ulei (131 de litri), făină (163 de Kg), zahăr (294 de Kg) orez (106 de Kg), cu o valoare de inventar de 2.935 lei. Donaţiile în bani, în valoare de 8.261 lei.

„Din colectată asigurăm pachetele alimentare pe toată perioada anului. De aceste pachete beneficiază peste 100 de familii cu venituri mici, insuficiente pentru asigurarea unei mese.  Din banii pe care-i câştigă aceşti oameni îşi achită facturile sau chiria. De asemenea, sprijinim cu pachetele alimentare persoane singure, vârstnice, care se gospodăresc dintr-un pachet luni întregi", a spus Olimpiu Todorean.

Anul aceasta doar 46 de familii au ales să ridice pachetul cu alimente cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite