Un ceh a intrat sub urmărire penală după ce şi-a însuşit o firmă fără acordul asociaților

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 24 de ani din Cehia este urmărit penal de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. El şi-a însuşit o firmă din comuna bihoreană Ciumeghiu, fără consimţământul celorlalţi asociaţi.

Un tânăr de 24 de ani din Cehia este urmărit penal de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

După cum informează agentul principal de poliţie Ioana Lascău, ofiţer de presă în cadrul IPJ Bihor, cehul C.V. şi-a însuşit o firmă din comuna bihoreană Ciumeghiu, fără consimţământul celorlalţi asociaţi. „Cetăţeanul ceh este suspectat că, în luna octombrie a anului 2009, ar fi întocmit şi prezentat la Oficiul Registrului Comerţului de pe Lângă Tribunalul Bihor documentele necesare dobândirii în totalitate a părţilor sociale ale unei societăţi comerciale cu sediul în localitatea bihoreană Ciumeghiu, fără a avea acordul şi semnătura administratorului de drept al respectivei societăţi", spune Ioana Lascău.

Prin aceste acţiuni, cetăţeanul din Cehia a creat un prejudiciu de 250.000 de lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările în acest caz, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a suspectului şi pentru recuperarea prejudiciului.

Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă o pedeaspă cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite