Încă unsprezece străzi orădene, din cartierul Tokai, propuse spre modernizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Străzile din cartierul Tokai vor fi modernizate anul acesta
Străzile din cartierul Tokai vor fi modernizate anul acesta

Locuitorii de la periferia Oradei vor fi avantajaţi anul acesta, cele mai multe lucrări de modernizare urmând să fie demarate în cartierul Tokai. Obiectivele primăriei sunt reducerea poluării şi a noxelor din zona respectivă, precum şi creşterea confortului persoanelor care circulă pe acolo.

Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Oradea a întocmit raportul de specialitate pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici rezultaţi din studiile de fezabilitate pentru modernizarea a 11 străzi din municipiu. Situate în cartierul Tokai, străzile propuse spre modernizare sunt următoarele: Timişoarei, Pandurilor, Scânteia, Recoltei, Sibiului, Spicului, Odessei, Câmpului, Bega, Prepeliţei, Aiudului. „Direcţia Tehnică propune modernizarea acestor străzi prin amenajarea carosabilului şi a trotuarelor cu îmbrăcăminte asfaltică, realizarea colectării apelor pluviale, spaţii verzi, accese, semnalizare rutieră", a transmis biroul de presă al Primăriei Oradea.

Confort crescut, poluare redusă

Prin realizarea obiectivelor de investiţii se va asigura o legătură corespunzătoare pentru riverani între zonele funcţionale şi această zonă rezidenţială, care va duce la creşterea confortului riveranilor, reducerea noxelor şi implicit a poluării. În cadrul lucrărilor vor fi modernizate drumuri în lungime depeste  2.200 metri, se vor realiza trotuare în lungime de peste 4.400 metri, canal pluvial în lungime de 685 metri şi spaţii verzi de o suprafaţă de 968 mp. Finanţarea obiectivelor se va face din fondurile bugetului local sau alte surse, conform listelor de investiţii ale Primăriei Oradea. În urma aprobării raportului de specialitate, urmează ca Direcţia Tehnică să întocmească până la începutul lunii martie proiectul tehnic, iar la începutul lunii aprilie să se organizeze licitaţia publică pentru realizarea lucrărilor de modernizare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite