Un ucrainean a prejudiciat statul român cu peste 2.600.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar o parte din bani a fost recuperată Foto: Arhivă
Doar o parte din bani a fost recuperată Foto: Arhivă

Un administrator de firmă suspectat de poliţiştii de investigare a fraudelor că a prejudiciat bugetul de stat cu peste 2,5 milioane lei, prin evaziune fiscală

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor au început urmărirea penală faţă de S.K., de 23 de ani, cetăţean ucrainean, sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.

Acesta este suspectat că, în perioada 2009 - 2010, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea, nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale fimei achiziţiile intracomunitare de mărfuri alimentare, nealimentare şi chimice în valoare de peste 8.000.000 de lei,  efectuate de la şapte societăţi comerciale din Ungaria şi Polonia.

Prejudiciul total provocat astfel bugetului de stat este de peste 2.600.000 lei, reprezentând T.V.A., impozit pe profit şi impozit pe dividende.

"Poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni continuă cercetările în cauză cu suspectul în stare de libertate, pentru documentarea întregii sale eventuale activităţi infracţionale şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului", a afirmat inspector principal Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite