Un ucrainean este cercetat pentru trafic de migranți, la inițiativa frontieriștilor bihoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul a fost descoperit după ce polițiștii de frontieră din Vama Borș au descoperit o femeie din Republica Moldova care a încercat să traverseze granița ilegal, prezentând documente de identitate false.

„În data de 08 iulie,  în jurul orei 09.00, s-a prezentat pentru a ieşi din România, pe la Punctul de Trecere al Frontierei Borş, o persoană de sex feminin care s-a legitimat cu o carte de identitate românească eliberată la Baia Mare, pe numele de Zinaida C. Persoana călătorea într-un microbuz înmatriculat în Bucureşti", spune subinspectorul Cătălin Simuț.  În urma verificărilor, cartea de identitate s-a dovedit falsă.  Femeia a declarat ulterior că a obținut documentul în urmă cu o zi, la Suceava, de la un bărbat al cărui nume nu îl cunoaşte, în schimbul sumei de 600 euro.  Împreună cu acesta au pornit în data de 07 iulie din Suceava cu un microbuz înmatriculat în Ucraina condus de bărbat. Au ajuns în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Borş în dimineața zilei de 08 iulie,  unde bărbatul i-a cerut să-şi găsescă un mijloc de transport cu care să treacă frontiera.

„Poliţiştii de frontieră bihoreni au demarat o acţiune în urma căreia pe comunicaţia E60 a fost descoperit un microbuz înmatriculat în Ucraina condus de cetăţeanul ucainean L.H. în vârstă de 27 de ani. Acesta era bărbatul care procurase cartea de identitate şi o transportase pe femeie până în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei", a mai precizat Simuț. Zinaidei I s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei și complicitate la fals și uz de fals. Ucraineanului i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru trafic de migrant.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite