Al doilea turneu de șah va avea loc sâmbătă în Orășelul Copiilor din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă, începând cu ora 10.00, se va desfăşura la Orăşelul Copiilor cel de-al doilea turneu de şah al anului, organizat de municipalitatea orădeană în colaborare cu maestrul FIDE Dan Ovidiu Raţ.

 La start sunt aşteptaţi toţi copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 13 ani care ştiu să joace şah. Concursul face parte dintr-o serie de 12 turnee lunare care vor avea loc pe parcursul anului 2010 în Orăşelul Copiilor şi în urma cărora vor fi desemnaţi cei mai buni şahişti ai anului. Clasamentul se întocmeşte după criteriile internaţionale de punctare, pe două grupe valorice: una în funcţie de ordinea clasării jucătorilor din fiecare concurs, iar cealaltă în funcţie de ordinea clasării jucătorilor care nu sunt mai mari de clasa a II-a.

Primii cinci clasaţi din fiecare grupă sunt răsplătiţi, lunar, cu diplome şi medalii. În luna decembrie, primii cinci jucători din fiecare grupă valorică vor primi premii anuale. Pentru fiecare turneu lunar un jucător primeşte un punctaj de turneu, urmând ca punctajul anual să fie stabilit prin adunarea punctajelor lunare obţinute de fiecare jucător în parte. Regulamentul complet al turneelor de şah se află afişat la Orăşelul Copiilor şi poate fi consultat zilnic.

 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite