Al 11-lea centru pentru tratarea infarctului miocardic va fi înființat la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bolnavii vor fi tratați la spitalul din Oradea
Bolnavii vor fi tratați la spitalul din Oradea

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea a fost inclus în Subprogramul de tratament invaziv pentru infarctul miocardic, după ce ministrul sănătății, bihoreanul Cseke Attila a semnat la sfârșitul săptămânii trecute un ordin prin care aprobă normele de aplicare a programelor naţionale de sănătate pentru următorii doi ani.

Începând din acest an, la Spitalul Județean din Oradea pacienţii care ajung la spital cu infarct miocardic acut vor putea beneficia de tratamentul invaziv modern. Această procedură era efectuată doar în 10 unităţi din ţară. Potrivit informațiilor transmire, prin metoda tratamentului invaziv au fost salvaţi în primele nouă luni ale anului trecut 460 de pacienţi în toată ţara.

Bolnavii salvați la Județean

Prin acest program este asigurată finanţarea intervenţiilor în primele 12 ore de la debutul simptomelor bolii, salvându-se viaţa pacienţilor prin această intervenţie. Spitalul Judeţean din Oradea va deveni astfel cel de-al 11-lea centru din România, unde vor putea fi efectuate astfel de intervenţii și va fi implementat în următoarele trei luni. Momentan, pacienții cu infarct miocardic erau trimiși la Cluj sau Timișoara pentri tratarea afecțiunii.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite