Tratament revoluţionar pentru cancer testat pe oameni în Marea Britanie. Medicamente injectate direct în organul afectat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Marea Britanie este primul om din lume care a beneficiat de un tratament revoluţionar pentru cancer, medicamentele fiindu-i injectate direct în celulele din organul afectat.

Karen Childs, din nord-vestul Londrei, ia parte la un studiu clinic pentru terapia cancerului la ficat, în timpul terapiei, micropicături şi microbule  fiindu-i injectate în acelaşi timp cu chimioterapia, potrivit thesun.co.uk.

Potrivit informaţiilor apărute şi într-un articol de pe site-ul sciencefocus.com, este vorba despre terapia cu unde acustice(acoustic cluster therapy), testat de Institutul de Cercetare a Cancerului (ICR) din Londra şi Royal Marsden NHS Foundation Trust, undele acustice având rolul de a “pompa” medicamentul în tumoră, pentru ca substanţele să ajungă în cantitate cât mai mare în celulele afectate.

Experţii speră că, prin această tehnică, pacienţii vor avea mai puţine doze de chimioterapie de suportat în viitor, reducând astfel şi riscul de reacţii adverse.

"Este o oportunitate incredibilă de a participa la acest proces, iar personalul de la Royal Marsden a fost uimitor şi foarte susţinător”, a spus Karen ziariştilor de la thesun.co.uk.

Imagine indisponibilă



Scopul studiului clinic, care este încă în stadii incipiente, este de a furniza date despre eficacitatea tratamentului, precum şi de a stabili siguranţa acestuia. Terapia este utilizată pentru a trata pacienţii cu tumori la ficat care s-au răspândit din intestin sau pancreas. În cele din urmă, tehnica ar putea fi folosită pentru a reduce dimensiunea tumorilor înainte de operaţie.

Studiul clinic este finanţat în mare parte de Phoenix Solutions, care a dezvoltat tehnica, şi de Consiliul de Cercetare din Norvegia. „Suntem încântaţi că studiul nostru a progresat până la punctul în care tehnologia este acum evaluată la pacienţi pentru prima data. Este o tehnologie interesantă care concentrează mai mult medicament în tumoră şi ne aşteptăm ca, în cele din urmă, să fim capabili să tratăm tumorile mai efficient şi să reducem rata şi severitatea efectelor secundare. Pe termen lung, sperăm că această tehnologie va fi de un beneficiu deosebit în tumorile dificil de tratat, cum ar fi cele ale pancreasului”, a declarat, pentru The Sun, Jeffrey Bamber, profesor în fizică aplicat medicinii, care a condus munca pentru dezvoltarea şi evaluarea tehnologiei la ICR. 

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite