După mai multe zile toride s-au deschis, în sfârşit, cele cinci containere anticaniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădenii care au vrut să se ascundă de căldură în ultimele zile toride au bătut degeaba la uşile containerelor anticaniculă amplasate de către municipalitate în zonele cele mai circulate din oraş.

Deşi temperaturile au depăşit 35 de grade Celsius, cele cinci containere au avut uşile ferecate, spre disperarea orădenilor sensibili. „Am probleme cu inima şi trebuie să îmi iau foarte des tensiunea. Astăzi a trebuit să ies din casă, pentru a rezolva nişte urgenţe, dar mi s-a făcut rău pe stradă. Am încercat să cer ajutor specializat, la aceste punct anticaniculă, dar nu mi-a deschis nimeni uşa", s-a plâns orădeanca Irina Marta, luni dimineaţă, în faţa containerului anticaniculă de lângă Podul Ferdinand.  

Prim ajutor şi apă

Vestea bună pentru orădeni este că Administraţia Social Comunitară Oradea (ASCO) a hotărât să deschidă containerele anticaniculă şi să asigure prezenţa asistenţilor medicali, care au datoria de a acorda servicii de prim-ajutor, de a măsura tensiunea arterială şi de a asigura rezerve de apă. „Noi am început să pregătim, încă de vineri, deschiderea acestor containere. Cum nu a fost anunţată vreo avertizare de caniculă pentru weekend, am hotărât să le deschidem abia luni", a explicat Adina Patroc, reprezentanta ASCO. Până la data de 31 iulie, containerele anticaniculă vor fi deschise şapte zile din şapte, între orele 10.00 şi 18.00. Orădenii le pot găsi în parcarea Independenţei (lângă statuia lui Mihai Eminescu), pe strada Republicii (lângă statuia lui Aurel Lazăr), în Piaţa Cetate, în Piaţa Decebal şi în Piaţa Rogerius.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite