Oradea: 300.000 de lei intră într-o toaletă de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: 300.000 de lei intră într-o toaletă de lux
Oradea: 300.000 de lei intră într-o toaletă de lux

Deşi banii au fost deja alocaţi, lucrările sunt încă la stadiul de săpare a şanţurilor de canalizare.

Aproximativ 300.000 de lei au fost alocaţi construirii a opt toalete şi a unei camere pentru cazanul de încălzire, la şcoala generală din Ineu. Suma, care ar putea finanţa ridicarea unei clădiri de birouri, a atras atenţia conducerii prefecturii bihorene.

Reprezentanţii Prefecturii Bihor au constituit o echipă de control, compusă dintr-un expert tehnic, un angajat al prefecturii şi unul al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ). „Echipa de control va verifica situaţia de la Ineul de Criş, precum şi felul cum s-au derulat cele mai importante investiţii la unităţile şcolare de pe raza judeţului Bihor”, a informat prefectul Gavrilă Ghilea, printr-un comunicat de presă.

S-au săpat doar şanţuri

Cei 300.000 lei au fost obţinuţi de la bugetul de stat, printr-un proiect depus anul trecut, de o firmă cu experienţă în renovarea şcolilor din judeţ, Durpex Construct. Nimeni nu-şi explică faptul că o asemenea sumă a fost alocată refacerii unor toalete de şcoală de sat. „Nu am nicio idee cum s-au alocat aceşti bani. Asta s-a întâmplat anul trecut, iar banii au venit de la stat”, a declarat Doina Hadade, secretar la Consiliul Local din Ineu.

Săpăturile pentru fundaţie nu respectă datele tehnice din proiect, potrivit informaţiilor transmise de inspectorul în construcţii care a fost miercuri la Ineu. Firma de construcţii arată că a cheltuit deja 250.000 de lei pe materiale, care deocamdată sunt puse la păstrare într-un depozit. „Nu este normal faptul că, deşi banii au fost alocaţi de mult timp, lucrările sunt doar la nivel de săpături. Nu s-a făcut practic nimic”, a spus ieri după-masă prefectul Gavrilă Ghilea.

„Banii sunt folosiţi pentru construirea a două corpuri noi, care se lipesc de şcoală. Constructorul a primit termen până la 15 octombrie să le finalizeze, altfel va fi penalizată”, a declarat Mariana Baico, directoarea şcolii din Ineu.


Licitaţie cu scandal

Licitaţia pentru construcţia toaletelor a fost realizată în aprilie 2008. Firma Corbeşti Prestcom, cea care a pierdut licitaţia în favoarea firmei Durpex Construct, a depus o contestaţie, respinsă de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, în ianuarie 2009. Durpex Construct a mai fost implicată într-un scandal în 2006, când s-a ocupat de renovarea şcolii din Lugaş. Banii au ajuns la Ineu tot prin IŞJ.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite