Un tânăr afacerist a făcut evaziune de peste 300.000 de lei, prin afaceri cu combustibili

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Poliţiştii de investigare a fraudelor au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a unui administrator de firmă acuzat că a prejudiciat bugetul de stat cu peste 320.000 lei, prin evaziune fiscală. Tânărul încercase să scape de controale declarând un sediu fictiv pentru firmă.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poiliție al Județului (IPJ) Bihor au finalizat săptămâna aceasta cercetările faţă de orădeanul P.G.A., în vârstă de 27 de ani, suspectat de evaziune fiscală. „Acesta este acuzat că, în perioada 2010 - 2011, în calitate de administrator şi asociat unic al unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea, a efectuat, în mod repetat, operaţiuni comerciale cu produse energetice, respectiv combustibili, fără ca aceste operaţiuni să fie înregistrate în evidenţa contabilă a societăţii şi fără a fi declarate organelor fiscale", a spus Alina Dinu, purtător de cuvânt la IPJ Bihor.

Sediu fictiv

Tototdată, orădeanul e acuzat că, pentru a sustrage societatea comercială pe care o administrează de la eventualele verificări ale inspectorilor fiscali, a stabilit şi declarat sediul social al acesteia un imobil din Oradea, unde, în urma controlalelor efectuate, s-a constatat că nu desfăşura niciun fel de activitate. „Prejudiciul provocat astfel bugetului consolidat al statului este de peste 324.000 lei", a spus Alina Dinu. Poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni au finalizat cercetările în cauză şi au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor cu propunere de trimitere în judecată a suspectului.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite