FOTO Cele 300 de suvenire pregătite pentru primii șoferi care trec Podul Sovata, epuizate în 10 minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inaugurare Pod Sovata
Inaugurare Pod Sovata

Podul Sovata, cadoul oferit orădenilor de ziua orașului, a fost inaugurat oficial astăzi, la orele 18.00, în prezența edililor, dar și a sutelor de localnici care au vrut să se simtă martori la istoria orașului. Copii, tineri și bătrâni au așteptat mai bine de o oră pentru a fi primii care trec Podul Sovata, cu mașina.

Alexandru Varga, în vârstă de 23 de ani, a petrecut peste o oră în mașină, pentru a se asigura că va fi printre primii care vor traversa Crișul Repede pe noul pod. „Am fost curios cum e podul. Voi avea ce să le povestesc colegilor, la serviciu, dar și nepoților, peste ani", a spus tânărul orădean. Asemenea lui au fost sute de orădeni, care au trecut podul în claxoanele entuziaste ale șoferilor și aplauzele pietonilor. Copii de-o șchioapă scandând „Oradea! România!", aplauzele și claxoanele, toate au contribuit la spectacolul inagurării, care nu s-a dorit a fi una cu fast, având în vedere faptul că nu a fost tăiată vreo panglică și nici nu s-a ținut vreun discurs. Primii 300 de șoferi care au trecut podul au primit câte un suvenir, cu emblema orașului pe o parte și cu o fotografie în stil retro a Podului Sovata pe cealaltă parte.

Legătură rapidă între cartiere

Podul Sovata face legătura între cartierul Rogerius și Ioșia, scutindu-i pe șoferi de obligația de a ocoli, pe la podul Decebal sau podul Densușianu. Podul de pontoane, despre care inițial s-a spus că va fi mutat mai aproape de podul Decebal, va fi demontat.


Inaugurare Pod Sovata Oradea Inaugurare Pod Sovata Oradea Inaugurare Pod Sovata Oradea

Dă click pe imagini pentru a vedea mai multe fotografii de la inaugurarea podului, de ziua orașului Oradea

Continuă lucrările de amenajare

Potrivit informațiilor transmise de către biroul de presă al Primăriei Oradea, Podul Sovata are o lungime de 108 metri, două benzi de circulaţie pe carosabil şi trotuar pe fiecare parte, pasaje pietonale pe sub pod şi piste pentru biciclete. În prezent se mai lucrează la cele două giraţii care vor face legătura cu podul, respectiv pe strada Sovata - Fagului şi Splaiul Crişanei - Oneştilor. Până la sfârşitul lunii se vor finaliza racordurile cu terenurile din zona Novaeuro şi Splaiul Crişanei, va fi curăţată albia Crişului, vor fi refăcute digurile, rigolele pluviale. Totodată, pe mal vor fi plantaţi 50 de arbori, va fi înierbat taluzul iar parapeţii podului vor fi vopsiţi.

Ridicat în mai puțin de un an

Valoarea contractului cu firma CCCF Drumuri şi Poduri Timişoara este de peste 11.850.000 lei fără TVA, lucrările au început la data de 25 octombrie 2010, durata de execuţie prevăzută în contract fiind de 12 luni.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite