Un subprefect de Bihor urmează să fie dat afară, ca urmare a reducerilor de personal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectura Bihor va reduce douăsprezece posturi. Prin reducerea posturilor, instituția va economisi aproape 40.000 de lei, lunar, din fondul de salarii. Prefectul a anunțat astăzi ca inclusiv un post de subprefect urmează să fie desființat

La Prefectură se va înființa o comisie de lucru care va pune în aplicare procedura de stabilire a numărului maxim de posturi pentru fiecare insituție, cu excepția instituţiilor din sănătate, învăţământ, asigurări şi asistenţă socială. După cinci zile, comisia va comunica Ministerului Administraţiei şi Internelor, Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici şi Direcţiilor Judeţene ale Finanţelor Publice numărul maxim de posturi calculat.

Prefectura Bihor trebuie să-și diminueze fondul de salarii cu 25%.  Fondul de salarii a Instituţiei Prefectului Bihor pentru luna mai a fost de 153.362 lei. "Diminuarea de 25% este de 38.340 lei. Corespunzător acestei diminuări, organigrama instituţiei se va reduce de la un total de 53 posturi ocupate la 41 posturi ocupate. Cele 12 posturi ocupate reduse vor fi un post de subprefect, un şef serviciu, patru posturi de consilieri, doi referenţi, un consilier de afaceri europene, un inspector, un post consilier juridic, un post şofer", a declarat prefectul Gavrilă Ghilea. Mai mult, Direcţia Juridică şi Direcţia Serviciilor Publice se vor transforma în servicii, iar Serviciul Administrativ se va transforma în compartiment.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite