Protest timid şi confuz la Oradea: 15 studenţi au scandat „Jos Băsescu!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce pe site-urile de socializare a circulat un mesaj care chema orădenii la protest din cauza prevederilor noii legi a sănătăţii, în faţa statuii lui Mihai Viteazul din Piaţa Unirii s-au strâns 15 studenţi. După numai 30 de minute de „protest" s-au făcut nevăzuţi. 

Cei 15 tineri care au răspuns „prezent" apelului lansat pe site-ul de socializare Facebook de către Adrian Dume, şeful organizaţiei de cartier nr.1 a PNL Oradea, s-au strâns cu greu în Piaţa Unirii. Deşi iniţial se părea că orădenii au fost chemaţi să se revolte din cauza schimbărilor anunţate în medicina de urgenţă, studenţii au ajuns să scandeze „Jos Băsescu!", nefăcând referire nici la demisia lui Raed Arafat, nici la legea sănătăţii.

„Protestăm din cauza situaţiei actuale, aceasta a crizei economice, care afectează pe toată lumea", a spus Răducu Şerbănescu, preşedinte al Asociaţiei Studenţilor din Universitatea Oradea.

După jumătate de oră de "miting", cei prezenţi s-au săturat de protestat şi au plecat acasă.

Totuşi, studenţii au promis că vor fi prezenţi şi astăzi, la ora 14, tot în faţa statuii Mihai Viteazu, ca să se solidarizeze cu medicul Raed Arafat. Evenimentul de astăzi a fost iniţiat pe Facebook, de asistentul SMURD Mălin Vereş. Totuşi, nu este sigur că protestul va avea loc, în condiţiile în care Traian Băsescu a cerut retragerea proiectului privind reforma în sănătate.

UPDATE: Într-o postare ulterioară, de vineri noapte, pe Facebook, asistentul Mălin Vereş a scris că amână întâlnirea, fără alte explicaţii. Rămâne de văzut însă dacă orădenii se vor prezenta sâmbătă la întâlnire sau evenimentul va fi uitat.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite